Közlekedés

Ismét bővül a fővárosi járműpark, januárban 10 vadonatúj Solaris–Škoda Trollino 18 típusú csuklós trolibusz érkezik Budapestre. Korszerű, alacsony padlós trolibuszokkal gazdagodik a BKK állománya.

Az üzemanyagárstop eltörlése miatt érezhetően megnőttek az autósok kiadásai. Ráadásul az infláció miatt sok más, autónkkal kapcsolatos tétel (például autópálya-matrica) is drágul. Nem csoda hogy többen keresik a lehetőségeket, amivel ellensúlyozni lehet a pluszterheket.

Az év utolsó és az újév első napján kibővített menetrend szerint lehet a fővárosban közlekedni. Egész éjszaka járnak a metrók, a HÉV-ek és nagykörúti villamosok, az éjszakai járatok pedig a megszokottnál sűrűbben indulnak.

Több projekt keretein belül ezernél is több fa ültetése köthető a legnagyobb magyarországi repülőtér üzemeltetőjéhez. Környezetvédelmi területen és a Treedom oldalán is követhető a tevékenység.

Változnak a Mol Bubi közbringa-szolgáltatás díjai január 19-től. Ezzel együtt a szolgáltatás is fejlődni fog, hiszen jövőre újabb gyűjtőállomások és több száz vadonatúj kerékpár állhat forgalomba, azaz a tavaly májusi indulása óta duplájára nő a kerékpárok száma.

Idén újra kigördül egy karácsonyi fényekbe öltöztetett V43-as. Az ünnepi időszak alatt az ország szinte minden villamosított fővonalán látható lesz a feldíszített mozdony.

A BKV adományának köszönhetően 15, Budapest útjairól kivont autóbusz ukrajnai városokban folytathatja szolgálatát. A közlekedési társaság nem először segít a háború kezdete óta.