Közlekedés

Elfogyott a türelem az osztrák fővárosban, május 19-től csak a kijelölt mobilitási pontokon és parkolóhelyeken lehet letenni a közösségi rollereket. Szintén nem lehet majd rollerrel behajtani kórházak, lakóövezetek környékére sem.

A következő hónapokban jelentősen megújul Budapest buszflottája. A BKK megrendelésére, az ArrivaBus tulajdonában és üzemeltetésében májustól júliusig 75 szóló és 75 csuklós busz áll forgalomba a főváros utcáin.

Az előző évek tapasztalatai alapján a tavasz beköszöntével egyre többen kelnek útra nemzetközi vonatokkal. Ehhez igazodva Budapestről Prágába 5:29-t��l 17:29-ig két óránként közlekednek közvetlen vasúti járatok, és éjszakai vonattal is el lehet a cseh fővárosba.

Meglepő újítást be a bécsi repülőtér és az Austrian Airlines osztrák légitársaság: ezentúl házhoz mennek az utasok csomagjaiért az osztrák fővárosban. A szolgáltatás díja a csomagok számától és az átvétel helyétől is függ.

A MÁV-START és Magyar Természetjáró Szövetség stratégiai együttműködésének következtében a Nyugati, Keleti és Déli pályaudvarokról induló InterCity vonatokon elérhető lesz a legendás túramozgalmakat népszerűsítő Kéktúra kiadvány.