Újraindítja járatait Moldovába a Wizz Air

Újraindítja járatait Moldovába a Wizz Air

Március végétől ismét repülhetnek a turisták Budapest és Kisinyov között. Moldovába több mint egy évig nem jártak a Wizz Air járatai.

A Wizz Air légitársaság bejelentette, hogy bő egy év kihagyás után március végétől újraindítja járatait Budapest és Kisinyov között. A vállalat hetente két alkalommal repíti el az utazni vágyókat Moldova fővárosába. Jegyvásárlásra a cég weboldalán, illetve a légitársaság mobilapplikációján keresztül van lehetőség, az ár egy útra 7790 forinttól kezdődik.

A Bîc folyó partján található Kisinyov (Chișinău, vagy magyar nevén Kisjenő) a régió egyik kiemelt központjának számít, és a kontinens egyik legzöldebb városának tartják. A megannyi erdő, park, valamint az állat- és botanikus kert felfedezésére nem lehet elég időt szánni, de emellett az építészeti ékességek, katedrálisok, templomok, valamint a kulturális események, mint a színházi és balettelőadások biztosítanak kiváló programlehetőséget.

A Wizz Air tavaly márciusban, az ukrajnai háború akkori alakulása, és a moldovai eszkaláció veszélye miatt döntött úgy, hogy szünetelteti valamennyi járatát az országba. A budapesti útvonal mellett a velencei Marco Polo Nemzetközi Repülőtérről is újraindítja járatait Moldova fővárosába a fapados légitársaság.

Várhatón év végére készül el az osztrák főváros egyik legfontosabb kerékpáros útvonala, a holland mintára újjáépítendő út még ausztriai léptékben is minőségi ugrást jelent majd. A bécsi főpályaudvart a belvárossal összekötő kerékpárutat, az Argentinierstraßét évente több mint egymillióan használják.

A fővárosban a Fiat 500-as, Budapesten kívül pedig a Peugeot 3008-as és 308-as modellek voltak a legnépszerűbben a Wigo autómegosztó szolgáltatás felhasználói körében 2023-ban.