Majdnem négy éves, felújítás miatti szünet után, december 6-án újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt Bécs helytörténeti múzeuma, a Wien Museum. Az inklúzió és akadálymentesség jegyében újragondolt és felújított kiállítóhely állandó tárlatát ingyen nézhetik meg az érdeklődők.

Ausztria települései közül elsőként a főváros, Bécs csatlakozott a WHO „idősbarát” városaihoz, az Age-Friendly Cities and Communities nevű hálózathoz. A kezdeményezés célja, hogy tagjaik felkészüljenek az idősödő lakosság jelentette kihívásokra.

Az előzetes adatok alapján szeptember végén, hosszú idő után újra átlépte a kétmilliót Ausztria fővárosának népessége. Ezzel Bécs az Európai Unió ötödik legnagyobb városa lett.

Az idén is megrendezik Ausztria fővárosában a Múzeumok Hosszú Éjszakáját, amikor egyetlen éjszaka mindenki annyi múzeumot járhat végig egy jeggyel, amennyit csak bír. Az október 7-i eseményre Bécsben több mint száz ismert és kevésbé ismert kiállítóház készül.

Ausztriában is egyedülálló az a diabéteszcentrum, amely március óta működik Bécs X. kerületében. A központban belgyógyászok, dietetikusok, diplomás ápolók és klinikai szakpszichológusok tanítják meg együtt élni betegségükkel a cukorbetegséggel frissen diagnosztizált betegeket.