Elsőre szokatlannak tűnő újítást vezetnek be két bécsi temetőben. Az egyelőre nem használt területeken közösségi kertet alakítanak ki, a parcellák bérlőit pedig szakértők segítik a biozöldségek termesztésében.

Meglepő újítást be a bécsi repülőtér és az Austrian Airlines osztrák légitársaság: ezentúl házhoz mennek az utasok csomagjaiért az osztrák fővárosban. A szolgáltatás díja a csomagok számától és az átvétel helyétől is függ.

London példáját követve kiszínezi több utcáját az osztrák főváros. Két kereszteződésben már tarka aszfaltszőnyeg fogadja az a közlekedőket. A köztéri művészeti alkotások üzenetet hordoznak, és a bécsieket is jobb kedvre derítik.

A bécsi lakosok számára a születésnap és a karácsony után a húsvét a harmadik legfontosabb ünnep az ajándékozás szempontjából. Tízből heten legalább egy embert megajándékoznak, átlagosan ötven euró értékben.

Yang Yang és Long Hui a veszélyeztetett faj megőrzését célzó kutatási együttműködés keretében váltak a bécsi állatkert lakóivá. Az óriáspandák a mai napig a Kínai Népköztársaság tulajdonában vannak.

A böjt jót tesz testnek és léleknek, és egy kis odafigyeléssel a környezetnek is. Ausztria fővárosának környezetvédelmi ügyosztálya emiatt összeállított néhány tippet, amelyekkel nem csupán az életminőségen is lehet javítani, és a klímavédelemhez is hozzájárulhat a lakosság.