Edu Uni 2024 – hiánypótló kutatás vizsgálja a szlovákiai magyar fiatalok helyzetét

Edu Uni 2024 – hiánypótló kutatás vizsgálja a szlovákiai magyar fiatalok helyzetét

A felvidéki Impulzus Társulás Ifjúságszociológiai projektjén belül kérdőíves felmérést hirdetett. A projekt egy online kérdőívre épül, mely a szlovákiai magyar fiatalok, főként az egyetemisták helyzetét vizsgálja.

Az Impulzus Társulás és a TéKa csapata Edu Uni 2024 néven online kérdőíves felmérést indított a felsőoktatásban részt vevő szlovákiai magyar fiatalok körében. A kutatás célja – az előző, 2020-as felméréshez hasonlóan ezúttal is – az egyetemi hallgatók helyzetének a feltérképezése.

A félmérés online kérdőíves lekérdezéssel zajlik, melynek kitöltésen önkéntes, anonim, és mindössze 15 percet vesz igénybe. Habár maga a felmérés anonim, azonban a résztvevők – önkéntes alapon e-mail cím megadásával – egy nyereményjátékba is bekapcsolódhatnak, melynek főnyereménye egy táblagép (tablet) lesz. Ezen kívül számos további értékes ajándékot sorsolnak ki a szervezők.

A kérdőív a következő linken elérhető: https://forms.gle/e9V5CKhEVeSSemXJ6

Az Impulzus Társulás arra kér mindenki, hogy segítsen, hogy többet tudjanak meg a szlovákiai magyar egyetemistákról.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.