Edu Uni 2024 – hiánypótló kutatás vizsgálja a szlovákiai magyar fiatalok helyzetét

Edu Uni 2024 – hiánypótló kutatás vizsgálja a szlovákiai magyar fiatalok helyzetét

A felvidéki Impulzus Társulás Ifjúságszociológiai projektjén belül kérdőíves felmérést hirdetett. A projekt egy online kérdőívre épül, mely a szlovákiai magyar fiatalok, főként az egyetemisták helyzetét vizsgálja.

Az Impulzus Társulás és a TéKa csapata Edu Uni 2024 néven online kérdőíves felmérést indított a felsőoktatásban részt vevő szlovákiai magyar fiatalok körében. A kutatás célja – az előző, 2020-as felméréshez hasonlóan ezúttal is – az egyetemi hallgatók helyzetének a feltérképezése.

A félmérés online kérdőíves lekérdezéssel zajlik, melynek kitöltésen önkéntes, anonim, és mindössze 15 percet vesz igénybe. Habár maga a felmérés anonim, azonban a résztvevők – önkéntes alapon e-mail cím megadásával – egy nyereményjátékba is bekapcsolódhatnak, melynek főnyereménye egy táblagép (tablet) lesz. Ezen kívül számos további értékes ajándékot sorsolnak ki a szervezők.

A kérdőív a következő linken elérhető: https://forms.gle/e9V5CKhEVeSSemXJ6

Az Impulzus Társulás arra kér mindenki, hogy segítsen, hogy többet tudjanak meg a szlovákiai magyar egyetemistákról.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.