Sport

Magyar világbajnoki cím az I. Qatch Világbajnokságon

Magyar világbajnoki cím az I. Qatch Világbajnokságon

A Budapesten megrendezett I. Qatch Világbajnokságot a házigazda magyar válogatott veretlenül nyerte meg, miután a döntőben 2:0-ra győzött Szerbia legjobbjai ellen. A bronzérmet az oroszok kaparintották meg, miután a helyosztón 2:1 arányban legyőzték a portugálokat.
Qatch: A kézilabda teqballja

Qatch: A kézilabda teqballja

2020. február 1-jén és 2-án Budapesten rendezik a sportág történetének első férfi világbajnokságát. A rangos esemény apropóján került sor január 28-án a Media-get-together nevű rendhagyó sajtótájékoztatóra.

Európa-bajnok a magyar férfi vízilabda válogatott

21 év után újra kontinensbajnoki címet szerzett a magyar férfi vízilabda válogatott. Märcz Tamás csapata a Budapesti Európa-bajnokság döntőjében 9-9-es döntetlen után ötméteresekkel győzte le Spanyolországot.

Egy álom válhat valósággá: a Barça Academy Hungary ösztöndíjprogramot hirdet hátrányos helyzetű gyermekek részére

A Barça Academy Hungary (BAH) felelősségteljes intézményként gondol azokra a gyermekekre, akiknek a családi körülményei nehezen, vagy egyáltalán nem teszik lehetővé, hogy a legmagasabb, világszintű FC Barcelona módszertan szerint képzési programban részt vegyenek. A Barça Academy most induló ösztöndíjprogramjával lehetőséget kínál hátrányos helyzetben élő, de kiemelkedően tehetséges 4−19 éves gyermekeknek, hogy az FC Barcelona képzési metodikája alapján tanulhassák a labdarúgást Budapesten. Jelentkezni az Akadémia honlapján keresztül a jelentkezési űrlap kitöltésével és a kötelező csatolmány beküldésével lehetséges. A korosztályos felvételi várható időpontja: 2019. július 2. és július 25. között lesz Budapesten. A jelentkezéshez nincs szükség korábbi futballtapasztalatra. A felvételi során szakmai vezetők képet kívánnak kapni a jelentkező jelenlegi edzettségéről és hozzáállásáról. Figyelni fogják a fiatal labdaügyességét, koordinációs képességeit, sebességét, dinamizmusát, játékkészségét, valamint azt, hogy milyen gyorsan képes döntést hozni egy váratlan helyzetben. Az akadémiára a korosztályonként három legjobb eredményt elérő, felvételt nyerő gyermeket ingyenes képzésben részesítik minimum egy éven át. Amennyiben tehetsége, szorgalma, teljesítménye alapján nem merül fel a növendékkel kapcsolatban probléma, úgy a státusza további egy évre meghosszabbodik. A felvételi eljáráson sikeresen teljesítő gyerekek az FC Barcelona regisztrált játékosai lesznek, nevüket és születési dátumukat a spanyol klub hivatalosan bejelenti a Magyar Labdarúgó Szövetségnek.  A támogatási programra a jelentkezés 2019. június 15-től indult és július 20-ig tart.

Milliós adományt ért a Hauni futballgyőzelme

A Hauni Hungaria más vállalatok közreműködésével 1,3 millió forintot gyűjtött össze a pécsi Nevetnikék Alapítvány számára egy jótékonysági futballtornán. A vállalat munkatársai korábban önkéntes munkával is segítették a civil szervezet kórházi mesefal projektjét.   Egy kisebb ünnepség keretében a vállalat képviselői 1,3 millió forintnyi adományt adtak át a pécsi Nevetnikék Alapítvány képviselőinek. Az összeg egy jótékonysági focitornán gyűlt össze, amelyet a fővárosi CMS jogi iroda szervezett és a Hauni mellett az UniCredit Bank és a BMW magyarországi képviselete vettek rajta részt. Míg az előbbi vállalatok pénzt, a BMW különféle tárgyi adományokat ajánlott fel. A támogatás segítségével az alapítvány többek között működteti a kórházi önkéntesszolgálatát, akik játékos foglalkozásokkal segítenek a beteg gyerekek otthontól távol eltöltött napjainak elviselésében és gyógyulásuk elősegítésében. A Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. nem csak Pécs, de a megye egyik legnagyobb munkaadójaként van jelen a gazdasági életben. Az ebből fakadó felelősségéhez mérten kiemelkedő fontossággal kezeli a társadalmilag fontos aktivitások támogatását, legyen szó akár önkénteskedésről, vagy adományozásról. Ugyanakkor fontosnak tartja és támogatja munkavállalói egészséges életmódját, így a Hauni Sopiana Sportkör 18 sportszakosztályát is. Különösen szerencsés egybeesés, hogy ezúttal a két cél egymást szolgálhatta, és a haunis focisták győzelmükkel egy jó ügyet is támogathattak.  Az esemény apropóját a nemrég elkészült kórházi mesefal avatóünnepsége adta. A Nevetnikék Alapítvány kezdeményezésére a pécsi gyermekklinika fülészeti és kardiológiai ambulanciáján a Hauni munkatársai is segítettek mesefigurák festésével, eszközök és játékok alkatrészeinek gyártásával, felszerelésével, így téve színesebbé, varázslatosabbá a folyosót. “A gyerekeknek a kényszerű kórházi tartózkodás nagyon megterhelő, hiszen a kezelések mellett a családtagok távollétét és a rideg kórtermi körülményeket is el kell viselniük. A mesefallal egy kicsit barátságosabbá tesszük a közeget számukra, a színes figurák segítenek lekötni és elterelni a figyelmüket és könnyebben viselik el a helyzetet” – mondta el Kőmüves Glória, a Nevetnikék Alapítvány vezetője. A sport és a jótékonyság összekötése nem kivételes eset a Hauni Hungaria életében, legközelebb szeptember 15-én rendez a 25. születésnapja alkalmából 25 kilométeres jótékonysági futást a vállalat Pécsett. A versenyre a regisztráció már megnyílt!

Épül a Puskás Aréna

A legendás magyar labdarúgó, Puskás Ferenc április 1-jén lett volna 92 éves, ennek apropóján szervezett bejárást és sajtótájékoztatótt a róla elnevezett Puskás Aránába a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Felemás meccsek után továbbra is él a remény

Két, egymástól lényegesen eltérő mérkőzést játszott a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében a magyar válogatott. A mutatott játék, és persze a végeredmény szempontjából is más volt a mögöttünk hagyott kétszer 90 perc. De az esélyeink nem csökk

Vannet a csúcstechnológiájú sportközpontban

Pécs egyik vezető üzleti internetszolgáltatóját, a Vannetet választotta az ősszel megnyíló Nemzeti Kosárlabda Akadémia. A Rátgéber László mesteredző nevével fémjelzett, modern utánpótlásközpont az elsők között csatlakozott a társaság szupergyors optikai hálózatára.   Pécs legújabb és talán legfontosabb sportlétesítménye lesz az Európában is egyedülálló színvonalú utánpótlás-központ, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia. A következő tanévtől hivatalosan is megnyíló létesítmény hatvan diákot tud majd befogadni, sportcsarnoka alapesetben 400 fős lelátóval rendelkezik, de ez akár az ötszörösére is bővíthető. A tanuláshoz és sportoláshoz szükséges helyiségek mellett három edzőpályával és minden igény kielégítő kiszolgáló egységekkel is ellátott építmény a várakozások szerint újra a kosárlabda hazai vezérhajóinak sorába emelheti Pécset. Ebben fontos szerepe lesz Rátgéber Lászlónak: a tízszeres bajnok mesteredző neve az építkezés kezdete óta összeforrt az Akadémiával. A város egyik vezető üzleti internetszolgáltatójának számító Vannet számára komoly presztízsértéke van, hogy az NKA-t építő Nemzeti Sportközpontok vezetése a társaságot választotta. „Az Akadémia egyértelmű célja, hogy kontinentális szinten is a legjobbak közé emelkedjen, ehhez pedig mindenből a legjobbra van szükségük. Az internet esetében ez azt jelenti, hogy a szolgáltatás gyors, stabil és megbízható, a szolgáltató pedig lényegében észrevétlen, hiszen nincs szükség rendszeres beavatkozásra, hibaelhárításra” – értékelt Lengvárszky Szabolcs ügyvezető. A kosárakadémia a Vannet új, nagy sebességű optikai hálózatára csatlakozik, ami a közelmúltban vált elérhetővé a pécsi vállalkozások számára.   (Forrás: Vannet)

Röplabda: Magyarország társházigazdaként felnőtt női Eb-t rendez!

Magyar szempontból történelmi jelentőségű marad az Európai Röplabda Szövetség (CEV) szeptember elsejei krakkói közgyűlése. A CEV elnöke, Alekszandar Boricsics ugyanis bejelentette, hogy a 2019-es női Európa-bajnokságnak Lengyelország, Csehország és Törökország mellett Magyarország is a házigazdája lesz. Hazánk még soha nem rendezett sem férfi, sem női röplabda Eb-t.  További információk, pontos helyszínek a 2019-es tornával kapcsolatban a későbbiek során kerülnek majd nyilvánosságra. Ami már biztos, hogy a két év múlva esedékes kontinenstorna 24 csapatos lesz.

Sikerek vízben és tatamin

A keddi második versenynapon már mind a 10 sportágban zajlottak a versenyek az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A bőség zavarában ezt a napot az Olimpiai Parkban töltöttük.   Az Olimpiai Park kifejezetten az EYOF miatt lett megépítve. Egy korábbi atlétikai pályából közel két év leforgása alatt több sportág (atlétika, szertorna, cselgáncs, tenisz) számára elsőosztályu sportkomplexumot varázsoltak. Az újdonság varázsa egyben azt is jelentette, hogy sajtósként gyorsan ki kellett igazodni az új helyszínen. Kezdetben a férfi torna csapatversenyének küzdelmeit kezdtem el követni, majd gyorsnak szám látogatásom alkalmával a judosók helyszínén maradtam, mivel a magyar versenyzők remeklése erre sarkalt. A cselgáncsosok csarnokában két küzdőtéren zajlottak a küzdelmek. Összesen négy súlycsoportban (2-2 férfi és női) mérkőztek meg egymással a fiatalok. A közönség ma is fantasztikus volt. A hazaiak legnagyobb kedvence a miskolci Feczkó Csanád volt, ő kapta a legnagyobb biztatást a magyar szurkolóktól, de a többi honfitársuk sem panaszkodhatott. (Szintén nagy bíztatást kapott az osztrák színekben induló, de örmény származású Vache Adamyan, amikor a vigaszágón azerbajdzsáni ellenféllel mérkőzött, hiszen honfitársai mellett az örményektől hangos támogatását is élvezhette, ami az azeri-örmény konfliktus ismeretében annyira talán nem is meglepő.) Szerencsére honfitársaink is szép eredményeket értek el a tatamin. Feczkó Csanád (férfi 50 kg) magabiztos versenyzést mutatott be egész nap, és lendülete kitartott a döntőig is, ahol hihetetlen bíztatás közepette megszerezte a szakág első aranyérmét. Szintén a fináléba jutott Kardos Tímea (női 44 kg), neki azonban nem sikerült a győzelem, ipponnal vereséget szenvedett, de ez is szép eredmény, hiszen előzetesen az éremszerzést tűzte ki célul magának. Nem csak cselgáncsozóink, úszóink is szépen gyűjtögették az érmeket. Bár a győzelem nem jött össze Aqua Sportközpontban, Zombori Gábor (férfi 10 méteres hátúszás) és Nagy Réka (női 800 méteres gyorsúszás) ezüstérmet szerzett, valamint a Zombori Gábor, Böhm Sebestyén, Hatházi Dóra, Nagy Réka összetételű 4x100 mix vegyes váltó révén egy bronzzal is gazdagodtunk.  

Elkezdődött az EYOF

A vasárnap esti látványos megnyitó után hétfőn elkezdődött Magyarország első olimpiai multisport-eseménye. Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak július 23. és 29. között Győr ad otthont. A rendezvényről sok más sajtóorgánum mellett a GazMag is tudósít.   Az elmúlt évben szinte minden az EYOF-ról és az előkészületekről szólt Győrben. Nem véletlenül, hiszen hazánk első olimpiai eseményéről van szó. 10 sportágban 50 európai ország közel 2500 sportolója méri össze erejét Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városában. Vasárnap este egy rendkívül látványos és szórakoztató show szemtanúi lehettek az ETO Parkba kilátogató nézők, és a tévénézők egyaránt. A megnyitó ceremónia után ma már a versenyek is elkezdődtek. A sajtó képviselőjeként először a központi akkreditációhoz, majd onnan a médiacenterbe vezetett az utam. Nem először járok újságíróként sportrendezvényen, de a mostani fogadtatást a legjobbak közé sorolnám. A „sajtós csomagban” nem csak a részletes, térképekkel ellátott Media Guide szerepelt (amiből személy szerint egy részletesen lebontott programot azért hiányolok), de az EYOF-kabalaállat, Hugoo egy kulcstartó és egy marcipánfigura képében is megjelent. Nem is beszélve a kis üveg pannonhalmai pálinkáról, ami a környék gasztronómiáját is bemutatja kicsit az ide látogató külföldi sajtós kollégáknak. A rendezvény ideje alatt számos buszjárat könnyíti meg a közlekedést a helyszínek között. Az akkreditációval rendelkezők (versenyzők, csapatok, önkéntesek, stb.) számára két járatot is kialakítottak, de van külön sajtós busz is. És ami talán a legfontosabb, az EYOF-járat, amely egész héten mindenki számára ingyenesen igénybe vehető. Az első napon nemcsak a versenyzők tesztelték a létesítményeket, hanem az időjárás is. Az országszerte lecsapó heves esőzések Győrt is elérték. A tenisz-, az atlétika- és a kajak-kenu programot kissé át is írta az égszakadás. Én épp a Fun Zone területén tartózkodtam, és az egyik nagy sátor alá húzódva kellett átvészelnem a gyors, de intenzív záport. A helyenként elég nagy kiterjedésű pocsolyák ugyan akadályozták a forgalmat – többek között az egyik beléptetőkapu környéke vált száraz cipővel megközelíthetetlenné –, a szervezők itt is gyorsan és rugalmasan reagáltak. Bár a legtöbb sportágban még csak az első fordulók, előfutamok, csoportmeccsek zajlottak le, az uszodában már több számban is győztest avattak. Jó hír, hogy az aranyérmesek között honfitársainkat is köszönthettük, hiszen Berecz Blanka (200 méter pillangóúszás) és Nagy Réka (400 méter vegyesúszás) révén két első helyezéssel gazdagodtunk, de hasonlóan szép eredmény a Fábián Fanni, Muzsnay Zsófia, Pózvai Kiara, Nagy Réka összetételű 4x100 méteres női gyorsváltó bronzérme is.  

A Parlament megszavazta az új TAO-törvényt

A röplabdával bővül a hazai látvány-csapatsportok köre a társasági és az osztalékadóról szóló törvény keddi módosítása értelmében, így a sportág bekerül a társaságiadó-kedvezményen keresztüli támogatások (TAO) rendszerébe. Az országgyűlés 150 igen és 34 nem szavazattal, öt tartózkodás mellett fogadta el a vonatkozó törvényjavaslatot. A TAO 2011 óta működik az Európai Bizottság jóváhagyásával, a most elfogadott módosítással a röplabda bekerül abba a körbe, amelyet eddig a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong alkotott. „Történelmi lehetőséget kapott most a sportágunk, amire már nagyon régóta vártunk. Köszönjük szépen a bizalmat és igyekszünk a lehető legjobban kihasználni, hogy a látványsportágak közé kerülhettünk” – nyilatkozta a döntés után Ludvig Zsolt főtitkár, aki a helyszínen tekintette meg a szavazást. „A teremröplabda mellett ez a strandröplabda számára is egy óriási előrelépési lehetőség, hiszen mind az utánpótlásba, mind pedig az infrastruktúra fejlesztésbe olyan összegek áramolhatnak be, amellyel idehaza is olyan rangot vívhat ki a szakág, mint amilyet a világ más tájain is kiharcolt már magának” – ezt már dr. Bánki Ágnes, az MRSZ Strand- és Szabadidő Röplabda Bizottságának elnöke tette hozzá, aki ugyancsak a Parlamentből követte az eseményeket. „A röplabda sportág mind szakmai eredményei, mind népszerűsége, nézőszáma alapján eljutott arra a szintre, hogy a látvány-csapatsportok közé sorolják be” – mondta el erről Szabó Tünde államtitkár az MTI-nek. Hozzáfűzte, hogy a röplabda a 16 kiemelt sportág egyikeként, az utánpótlás-nevelésre nagy hangsúlyt fektetve jutott el oda, hogy ma már 210 klub keretei között van lehetőség a sportág gyakorlására. Emellett több mint 1200 iskolai röplabdacsapat működik országszerte, amelyek mintegy 14 és fél ezer gyermeknek biztosítanak lehetőséget a rendszeres sportolásra. Az utánpótlás-nevelés sikerei mellett a női válogatott és a klubcsapatok eredményei is jelentős fejlődést mutatnak mind a kiemelt bajnoki mérkőzéseket, mind a nemzetközi kupameccseket tekintve. A női röplabda-válogatott szerepelt a 2015-ös Európa-bajnokságon, illetve kijutott a 2017-es Európa-bajnokságra is. „A törvénymódosítás azzal, hogy a látvány-csapatsportok közé helyezi be a röplabdát, ezt a fejlődési folyamatot kívánja támogatni, hiszen a sportág bebizonyította, hogy immár helye van a látvány-csapatsportágak között” – fogalmazott a sportállamtitkár, aki szerint a TAO-rendszer hatékony működésének nemzetközi visszaigazolása, hogy az Európai Bizottság újabb hat évig folytathatónak ítélte ezt a sportfinanszírozási rendszert, amely így 2023. június 30-ig biztosít tervezhető, kiszámítható jövőt a sport területén.

Immár hivatalosan is Juan Manuel Barrial a szövetségi kapitány

Megérkezett Budapestre Juan Manuel Barrial, a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki előbb aláírta szerződését az MRSZ-ben, csütörtök délután pedig már Svédország felé vette az irányt csapatával, amely péntektől-vasárnapig háromszor is megmérkőzik a házigazdák válogatottjával Örebro városában.   Az argentin Juan Manuel Barrialt Demeter György, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya ajánlotta a szövetség figyelmébe. A 49 éves szakember másodedzőként tagja volt a londoni olimpián ötödik helyezett argentin férfi válogatott szakmai stábjának is, előtte pedig az U23-as korosztályos nemzeti csapatot irányította. Budapestre érkezésekor, szerződése aláírása után a következőket nyilatkozta az MRSZ honlapjának: _„_Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányaként segíthetem az ország férfi röplabdázásának fejlődését. Várom a közös munkát a magyar szakemberekkel. Bízom benne, hogy a szép hagyományokkal rendelkező válogatottal ismét sikereket tudunk elérni a jövőben.” Barrial klubedzőként hazájában bajnokságot és kupát is nyert. Argentínából először Törökországba szerződött, ahol a Ziraat Bankasi csapatával Török Kupa-győzelmet ünnepelhetett és bajnoki döntőt is játszhatott. Ezután rövid időre visszatért Argentínába, az utóbbi két szezonban pedig az Egyesült Arab Emirátusokban dolgozott. Barrial szerződése a magyar válogatott élén egy évre szól. Az észtországi vb-selejtező tornára, valamint az Európa Liga küzdelmekre készülő magyar férfi válogatott április 27-től Dunaújvárosban edzőtáborozott, első előkészületi találkozóit pedig – még nem teljes kerettel – a svéd válogatott ellen vívja az előttünk álló hétvégén, ezután hazai környezetben is játszik edzőmeccseket a csapat.   Tallinban az olimpiai negyedik Oroszország és a házigazdák mellett Montenegró, Románia és Koszovó lesz majd a mieink ellenfele. Júniusban az Európa Liga ukrajnai és magyarországi fordulója vár a társaságra – az itthoni tornának Nyíregyháza ad otthont június 16. és 18. között. Továbbjutás esetén Dániában fejezi be a válogatott a nyári programot.   A Svédországba utazó keret tagjai
Feladók: Magyar Bálint, Török Roland, Kecskeméti Péter.
Ütők: Bozóki Bence, Dávid Csanád, Gebhardt Norbert, Dávid Zoltán, Bohnicsek Szilveszter.
Centerek: Nagy József, Szabó Alpár, Rása Alex, Juhász Péter, Banai Máté.
Liberók: Pápai Péter, Gebhardt Áron.  A szakmai stáb
Csapatvezető: Veres Péter, Stevik Péter.
Szövetségi kapitány: Juan Manuel Barrial.
Másodedző: Tomanóczy Tibor.
Másodedző-statisztikus: Genaro J. Lopez.
Kondicionáló edző: Darabos Balázs. Orvos: dr. Szabó Gábor.
Gyúró: Ollé Krisztián. A válogatott további programja
Felkészülés a vb-selejtezőre: május 5-7., felkészülési mérkőzések – Svédország ellen, Örebro városában
(kezdési időpontok: pénteken 19, szombaton 17, vasárnap 19 óra) május 9-11., edzőtábor – Dunaújváros május 12-14., felkészülési mérkőzések – Dunaújváros május 17-21., edzőtábor – Dunaújváros május 22-28., vb-selejtező – Tallin Felkészülés az Európa liga mérkőzéseire:  június 1-7., edzőtábor – Nyíregyháza június 8-12., Európa Liga 1. forduló – Lviv (Ukrajna) június 13-15., edzőtábor – Nyíregyháza június 16-18., Európa Liga 2. forduló – Nyíregyháza  Továbbjutás esetén: 
2017 június 20-29., edzőtábor – Nyíregyháza
2017 június 30– július 2., Európa Liga – Dánia

Papírforma vereség Portugáliában

A magyar labdarúgó válogatott a 2018-es oroszországi Világbajnokság selejtezőjében az Európa-bajnok Portugália vendégeként lépett pályára Lisszabonban. Bár a tavalyi lyoni 3-3-as döntetlen után sokan bíztak egy újabb bravúros eredményben, ezúttal érvényesült a papírforma, és nemzeti csapatunk 3-0 arányban kikapott a jobb játékosokból álló riválisától.   A lisszaboni meccs előtt számos optimista elmélettel találkozhattunk, mind a szurkolók, mind a játékosok részéről. Való igaz, a franciaországi 3-3 szép emlékeket ébreszt szinte mindenkiben, ugyanakkor intő jel lehetett, hogy Portugália legjobbjait még soha nem győzte le a labdarúgó válogatottunk. A Benfica stadionjában sajnos nem csak az aktuális Európa-bajnokkal, de a realitással is szembe találtuk magunkat. Guzmics és Kleinheisler hiányában új hadrendben, öt védővel álltunk fel, többek között a közelmúltban állampolgárságot kapó, a válogatottban ezúttal debütáló Viníciussal. Az első öt perc a magyar csapaté volt, mi voltunk mezőnyfölényben, jól járattuk a labdát. Pechünkre néhány perces késéssel a portugálok is bemelegedtek, és átvették a kezdeményezést. Ronaldo első veszélyes helyzeténél mellé fejelt ugyan, de ez intő jel volt számunkra: a hazaiak mindenképpen győzni akarnak. Az első lépést André Silva tette meg ehhez, a hazai kezdőcsapat egyetlen nem-Európa-bajnok játékosa a 32. percben egy gyors akció után, a védelmet megelőzve pöckölte a labdát Gulácsi Péter kapujába. A szerzett gól megnyugtatta a portugálokat, akik ennek örömére gyorsan szereztek még egyet, ráadásul nem is akármilyent. A 36. minutumban egy remek kiugratást követően André Silva a levegőből sarokkal hátra tette a labdát, a mögötte érkező Cristiano Ronaldo pedig nagyjából húsz méterről, két magyar védő lábai között védhetetlenül kilőtte a rövid alsót. A kétgólos félidei hátrány után némileg aktívabban kezdtük a második játékrészt, de jelentős helyzetet nem tudtunk kialakítani. A legnagyobb magyar lehetőség a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs negyven méterről megeresztett lövése/emelése volt. A 65. percben veszélyes szögből lőhettek szabadrúgást a portugálok, Ronaldo pedig könyörtelenül bevágta a kapunkba saját maga második, csapata harmadik gólját, bár Gulácsi is kissé bizonytalan volt ennél a találatnál (a másik kettőről nem tehetett). A meccs hátralévő részében már csak a szépítésért küzdhettünk, de nem jártunk sikerrel, a cserék sem tudtak sokat hozzátenni a támadásainkhoz. A vége egy sima, 3-0-s vereség lett, ami az erőviszonyok, és legfőképpen a találkozó képe alapján a realitásokat tükrözi, valóban ekkora a különbség a két csapat között. Ezzel a vereséggel (bár ha őszinték akarunk lenni, akkor ez egy kalkulálható vereség volt) messzire kerültünk a továbbjutástól. Svájc ma is győzött, Portugália nagyon erős, a svájciak elleni budapesti vereség, és a feröeri döntetlen miatt elvesztett pontok minden bizonnyal hiányozni fognak a végelszámolásnál.   Labdarúgó Világbajnokság, selejtező
Portugália – Magyarország 3–0 (2–0)
Lisszabon, Estadio da Luz, 57 816 néző. Vezette: Szimon Marciniak (Lengyelország) Portugália: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, R. Guerreiro – Quaresma, André Gomes (Pizzi, 86.), Joao Mário (Moutinho, 83.), William Carvalho – Cristiano Ronaldo, André Silva (B. Silva, 67.)
Szövetségi kapitány: Fernando Santos Magyarország: Gulácsi – Bese, Lang (Lovrencsics G., a szünetben), Vinícius, Kádár, Guzmics, Korhut – Gera (Pintér Á., 86.), Nagy Á. – Gyurcsó (Kalmár, 67.), Dzsudzsák – Szalai
Szövetségi kapitány: Bernd Storck (német) Gólszerző: André Silva (32. perc), Cristiano Ronaldo (36. perc, 65. perc)