Sport

Eredményes márciust zárt a magyar futballválogatott

Lejátszotta idei első mérkőzéseit a magyar labdarúgó válogatott. Marco Rossi Európa-bajnokságra készülő csapata márciusban rögtön három tétmérkőzésen is pályára lépett, megkezdődtek ugyanis a 2022-es katari Világbajnokság európai selejtező-mérkőzései.

A világranglista hatodik helyén álló örmény nemzetközi nagymester bejelentette, hogy a jövőben az Amerikai Egyesült Államok színeiben versenyez majd tovább.

Hosszútávú, többéves együttműködést jelentett be ma a szuperprémium alkoholmentes sörmárka, a Peroni Libera 0.0% az Aston Martin Cognizant Formula-1 csapattal. Az új partnerség keretében globális piacra lép a stílusos Peroni Libera 0.0% alkoholmentes sörmárka, miközben – több mint 60 év elteltével – az Aston Martin visszatér a Forma-1 világába.
Egyre nagyobb üzlet a női sport

Lassan, de biztosan csökken a különbség a férfi és női sportokból származó bevételek között. Bár még messze elmarad a férfi sportágak bevételétől, egyre nagyobb potenciál mutatkozik a női sportban a szponzorok és befektetők számára is, állapítja meg a Deloitte legfrissebb előrejelzése.
Online sakk – pandémia alatt, Olimpia előtt

Nagyinterjú Jáchym Dorinával a sakkozás jelenéről és jövőjéről, a versenyzésről és a fejlődésorientált oktatásról.
A 2020-as évben is az FC Barcelona volt a leggazdagabb futballklub

Eddig 1,1 milliárd euró bevételkiesést szenvedett el a világ 20 leggazdagabb labdarúgó klubja a koronavírus járvány miatt, ám mivel a szurkolók még mindig nem térhettek vissza a stadionokba, a kiesés a 2020/2021-es szezon végéig elérheti a 2 milliárd eurót is. A nehézségek azonban nem rendezték át a leggazdagabb klubok rangsorát, amelyet 714,1 millió euró bevétellel továbbra is az FC Barcelona vezet a Real Madrid és a Bayern München előtt.
Szalay levonta az idei Dakar-rali tanulságait

Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg is van.
Sikeres magyar fociősz

A 2020-as év egyértelműen a koronavírus-járványról és annak negatív hatásairól marad emlékezetes. A végletekig túlterhelt egészségügyi rendszerek mellett többek között a turizmus, a vendéglátás vagy a kultúra is a pandémia vesztesei közé tartozik. És összességében nincs ezzel másképp a sport sem.
Budapest rendezheti a 2024-es Sakkolimpiát

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) december 6-án online megtartott kongresszusán döntött a 2024-es Sakkolimpia házigazdájáról, és az egyedül pályázó Budapestnek ítélte legrangosabb versenyének megrendezését.
Kijutott az Európa-bajnokságra a magyar labadarúgó válogatott!

A november 12-i a Puskás Arénában zárt kapuk mögött lejátszott pótselejtezőn az a magyar nemzeti csapat az utolsó pillanatokban fordítva 2-1-re legyőzte Izlandot, és ezzel kijutott a részben hazai rendezésű 2021-es labdarúgó Európa-bajnokságra.

A sportokat tömörítő ernyőszervezet, a GAISF november 10-i közgyűlésén az Olimpiai és nem Olimpiai nemzetközi sportági szövetségek 90.16% -os többséggel megszavazták a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) teljeskörű tagságát.
Magyar labdarúgó is versenyben a Golden Boy címért

Az olasz Tuttosport 2003 óra évente díjazza a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgót. A Golden Boy díj odaítéléséről az európai újságírók döntenek, ugyanakkor a közönségszavazásban bárki részt vehet.

A norvég Molde elleni kedd esti 0-0-ás döntetlen után, 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett góllal továbbjutott, és 25 év után a BL csoportkörében szerepelhet a Ferendváros labdarúgócsapata.

A hagyományos, kora nyári időpont helyett a naptári nyár utolsó hétvégéjére tették át a szervezők az ország legnépszerűbb kerékpáros teljesítménytúrájának időpontját.

Nem mindennapi döntő után két aranyérmest hirdettek a FIDE által első alkalommal kiírt Online Sakkolimpián. Oroszország és India egyaránt győztesnek mondhatja magát.

A negyeddöntő jelentette a végállomást a magyar csapatnak az első Online Sakkolimpián. Válogatottunkat Oroszország legjobbjai állították meg e négy közé jutásért vívott meccsen

Két forduló alapján döntetlenre végzett Németországgal, majd az armageddonban továbbjutott a magyar válogatott az első Online Sakkolimpián Holnap Oroszország lesz az ellenfél.

A magyar labdarúgó válogatott olasz szövetségi kapitánya kihirdette 25 fős keretét a válogatott őszi Nemzetek Ligája meccseire. A csapat a koronavírus-járvány miatt legutóbb novemberben volt együtt.