Sport

Budapest rendezheti a 2024-es Sakkolimpiát

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) december 6-án online megtartott kongresszusán döntött a 2024-es Sakkolimpia házigazdájáról, és az egyedül pályázó Budapestnek ítélte legrangosabb versenyének megrendezését.
Kijutott az Európa-bajnokságra a magyar labadarúgó válogatott!

A november 12-i a Puskás Arénában zárt kapuk mögött lejátszott pótselejtezőn az a magyar nemzeti csapat az utolsó pillanatokban fordítva 2-1-re legyőzte Izlandot, és ezzel kijutott a részben hazai rendezésű 2021-es labdarúgó Európa-bajnokságra.

A sportokat tömörítő ernyőszervezet, a GAISF november 10-i közgyűlésén az Olimpiai és nem Olimpiai nemzetközi sportági szövetségek 90.16% -os többséggel megszavazták a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) teljeskörű tagságát.
Magyar labdarúgó is versenyben a Golden Boy címért

Az olasz Tuttosport 2003 óra évente díjazza a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgót. A Golden Boy díj odaítéléséről az európai újságírók döntenek, ugyanakkor a közönségszavazásban bárki részt vehet.

A norvég Molde elleni kedd esti 0-0-ás döntetlen után, 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett góllal továbbjutott, és 25 év után a BL csoportkörében szerepelhet a Ferendváros labdarúgócsapata.

A hagyományos, kora nyári időpont helyett a naptári nyár utolsó hétvégéjére tették át a szervezők az ország legnépszerűbb kerékpáros teljesítménytúrájának időpontját.

Nem mindennapi döntő után két aranyérmest hirdettek a FIDE által első alkalommal kiírt Online Sakkolimpián. Oroszország és India egyaránt győztesnek mondhatja magát.

A negyeddöntő jelentette a végállomást a magyar csapatnak az első Online Sakkolimpián. Válogatottunkat Oroszország legjobbjai állították meg e négy közé jutásért vívott meccsen

Két forduló alapján döntetlenre végzett Németországgal, majd az armageddonban továbbjutott a magyar válogatott az első Online Sakkolimpián Holnap Oroszország lesz az ellenfél.

A magyar labdarúgó válogatott olasz szövetségi kapitánya kihirdette 25 fős keretét a válogatott őszi Nemzetek Ligája meccseire. A csapat a koronavírus-járvány miatt legutóbb novemberben volt együtt.

Eredményes hétvégét tudhat maga mögött a magyar válogatott az első FIDE Online Sakkolimpián. A csapat remek játékkal továbbjutott a Top Divízió B-csoportjából.

Sikerrel túljutott első erőpróbáján a magyar válogatott az első alkalommal megrendezett FIDA Online Sakkolimpián. A Divízió 2 E-csoportjának megnyerése után a Top Divízióban folytathatja szereplését.

A kerékpáros közlekedés, sportolás, aktív kikapcsolódás egyre nagyobb teret nyer hazánkban, így egyre több kerékpárossal lehet találkozni közútjainkon lakott területen belül és kívül egyaránt. Az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, és a Tour de Hongrie szervezőbizottsága, mint a kerékpárosok biztonsága iránt elkötelezett szervezetek közös kampányba kezdenek a kerékpárosok védelme érdekében.

Július 22-én kezdetét vette a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) által első alkalommal megrendezett Online Sakkolimpia. A versenyen 163 ország méri össze tudását, a mezőnyben természetesen ott van a magyar válogatott is.
Csárda Túra: kerékpáros teljesítménytúra a Felvidéken

Immár tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Szabadság Vándorai Túrakerékpáros Egyesület a Csárda Túra elnevezésű kerékpáros mozgalmat.

#maradjotthon Online Magyar Sakk Grand Prix indul a Magyar Sakkszövetség és a hunsakk.hu szervezésében. A versenyen bárki indulhat.

2020. február 25-én Komáromban, az Arany 17 Rendezvényközpontban került sor a Komáromi Klapka György Múzeum Múzeumbarát Körének rendezvényére, amelyen Saláth János tartott előadást a komáromi postagalambsport és postagalamb-tenyésztés történetéről.
Magyar világbajnoki cím az I. Qatch Világbajnokságon

A Budapesten megrendezett I. Qatch Világbajnokságot a házigazda magyar válogatott veretlenül nyerte meg, miután a döntőben 2:0-ra győzött Szerbia legjobbjai ellen. A bronzérmet az oroszok kaparintották meg, miután a helyosztón 2:1 arányban legyőzték a portugálokat.