Turizmus

Alföldi hegyvidék, Duna-part, kedves emberek, kultúra és nemes borok. Szép élményekkel gazdagodtunk a Solti Szüreti Fesztiválon, ahol betekinthettünk a borlovagavatási ceremóniába, közösen bográcsoztunk és egy fergeteges utcabálon is részt vehettünk.

Tavalyhoz képest nőtt a horvát tengerre utazó magyar turisták száma. Idén is a Kvarner-öböl lett honfitársaink kedvenc célpontja, a legnépszerűbb városok listájának élén azonban helycsere történt.

Egy friss felmérés szerint idén nyáron minden negyedik bécsi lakos otthon nyaral. Ez részben anyagi okokból történik, részben pedig amiatt, mert elégedettek a város szabadidős kínálatával, bár lennének még ötleteik

Családi borászat, tulipánkert, farmkonyha, lovaskocsizás és gyógyfürdő – Cegléden jártunk, a városban, ahol jelenleg is 20 milliárd forintos fejlesztések zajlanak és az egészségturizmus fellendítésének kapcsán is komoly terveik vannak.

A Pest vármegyei kisváros, amelyet még a Háry Jánosban is emlegetnek, különleges kincseket rejt magában. Kúriákat csodálhatunk meg, strandmozizhatunk, szabadulószobázhatunk, kulturális és gasztronómiai élményeket szerezhetünk Abonyban.

Vadonjatúj étlappal, helyi alapanyagokra építő ételkülönlegességekkel, komplex bisztrókínálattal és csúcspörkölők csúcskávéival várja vendégeit a szarvasi Újváros Bisztró. A tulajdonos testvérpár minden követ megmozgatott, hogy vendégeik a lehető legjobb szájízzel távozzanak.