London példáját követve kiszínezi több utcáját az osztrák főváros. Két kereszteződésben már tarka aszfaltszőnyeg fogadja az a közlekedőket. A köztéri művészeti alkotások üzenetet hordoznak, és a bécsieket is jobb kedvre derítik.

A bécsi lakosok számára a születésnap és a karácsony után a húsvét a harmadik legfontosabb ünnep az ajándékozás szempontjából. Tízből heten legalább egy embert megajándékoznak, átlagosan ötven euró értékben.

Yang Yang és Long Hui a veszélyeztetett faj megőrzését célzó kutatási együttműködés keretében váltak a bécsi állatkert lakóivá. Az óriáspandák a mai napig a Kínai Népköztársaság tulajdonában vannak.

A böjt jót tesz testnek és léleknek, és egy kis odafigyeléssel a környezetnek is. Ausztria fővárosának környezetvédelmi ügyosztálya emiatt összeállított néhány tippet, amelyekkel nem csupán az életminőségen is lehet javítani, és a klímavédelemhez is hozzájárulhat a lakosság.

A Schönbrunni Állatkert lakóinak szerelmi élete, páros belépők, exkluzív tárlatvezetés vagy hajókázás a Dunán – különleges programokkal készülnek Valentin-napra az osztrák főváros intézményei.