Ausztria fővárosában bő két éve kezdték el tesztelni a gyermekpszichiátriai ellátás új formáját, melynek keretében egy mobil pszichiátriai szakembercsapat a saját otthonukban foglalkozik a pszichés problémákkal küzdő gyerekekkel.

A következő fázisába lépett a bécsi tömegközlekedési vállalat ötlete, hogy az utasokkal szállíttatná az interneten rendelt csomagokat. A Wiener Linien szakemberei azt vizsgálják, ki, mikor, miért és mekkora csomagokat vinne magával, illetve milyen ellentételezést vár a futárkodásért.

Egy friss felmérés szerint idén nyáron minden negyedik bécsi lakos otthon nyaral. Ez részben anyagi okokból történik, részben pedig amiatt, mert elégedettek a város szabadidős kínálatával, bár lennének még ötleteik

2021-ben és 2022-ben összesen 847 olyan esetet jelentettek a Bécsi Állatvédelmi Ombudsmani Hivatalnál, amelynek kapcsán eljárást indítottak az állatvédelmi törvény megsértése miatt. Ez mintegy kétszer annyi, mint a megelőző két évben.

Annak érdekében, hogy elviselhetőbbé tegye a városi forróságot, Bécs Város hőség elleni akciótervet dolgozott ki. Az osztrák főváros hőségtanácsadó honlapja online elérhető információs anyagokat tartalmaz, az 1450-es telefonon pedig a hőségben jelentkező egészségügyi problémákkal kapcsolatban kérhetnek segítséget a bécsiek..

A Bécsi Orvosi Egyetem új alsergrundi campusa, a MediUni lesz Ausztria fővárosának nyolcadik nagy teljesítményű távhűtőközpontja, amely a campus mellett a távhűtési hálózatot is ellátja hideg vízzel.

Korábbi ígéretének megfelelően árcsökkentést jelentett be a Wien Energie. A lakossági ügyfelek július 6-tól 30 százalékkal olcsóbban kapják az áramot és 40 százalékkal olcsóbban a gázt.

A következő tanévtől több bécsi iskolában a vécépapír és a kéztörlő mellett a betét- és tamponautomata is a mosdók alapfelszerelése lesz. A kezdeményezés célja, hogy valódi esélyegyenlőséget teremtsenek és levegyék a stigmát a menstruációról.