Ingyenes a parkolás Budapesten az ünnepek alatt, de vannak kivételek

Ingyenes a parkolás Budapesten az ünnepek alatt, de vannak kivételek

Szenteste napja és január elseje között a főváros nagy részén ingyenesen lehet parkolni. Azonban érdemes tájékozódni, mert akad néhány budapesti helyszín, ahol ez idő alatt is fizetni kell a parkolásért.

Néhány kivételtől eltekintve idén is ingyenes a parkolás december 24. és január 1. között a fővárosban – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján.

Díjköteles marad az ünnepek idején a parkolás az I. kerületben a Dísz téren, a Hunyadi János út Szabó Ilonka utca és Dísz tér közötti szakaszán és a Palota út Dísz tér és Lovas utca közötti szakaszán, a Margitszigeten az északi parkolóban és a szállodák várakozóhelyein, a Rákóczi téri mélygarázsban, az Újpest-Városkapu P+R parkolóban, a Hűvösvölgy P1 P+R parkolóban, a Kőbánya-Kispest P+R parkolóban, a KÖKI Terminál P+R parkolóházban, az Etele P1 P+R parkolóban, az Etele P2 P+R parkolóban, az Őrmező P1 P+R parkolóban, az Őrmező P2 P+R parkolóban, a Pillangó utca P+R parkolóban és az Örs vezér tere P+R parkolóban.

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.