Különjáratokat indít a 2024-es Eb magyar meccseire a Wizz Air

Különjáratokat indít a 2024-es Eb magyar meccseire a Wizz Air

A magyar szurkolók minden bizonnyal szép számban képviseltetik magukat a 2024-es Európa-bajnokságon. A Wizz Air légitársaság bejelentette, hogy különjáratokat indít a magyar válogatott meccseire Németországba.

A Wizz Air légitársasága bejelentette, hogy különjáratokat indít a magyar labdarúgó válogatott szurkolói számára a Németországban rendezendő 2024-es Európa-bajnokság mérkőzéseire. A különjáratok a futballmeccseket követően haza is hozzák a szurkolókat.

A légitársaság június 15-én és június 19-én Budapestről és Debrecenből is indít járatokat a mérkőzésekre. Azok a focirajongók, akik a helyszínen szeretnének szurkolni a válogatottunknak, már most is megvehetik fix áras, 59990 forintért meghirdetett jegyüket a vállalat honlapján, illetve a légitársaság mobilapplikációján keresztül. (A jegy egy útra szól, tehát aki oda és vissza is repülővel utazna, annak kétszer 59990 forintba kerül a kirándulás.)

Nagy öröm számunkra, hogy a különjáratok indításával támogathatjuk a magyar válogatott szurkolóinak kijutását a 2024-es Európa-bajnokság mérkőzéseire, hogy élőben láthassák a kedvenceiket és személyesen drukkolhassanak a nemzeti tizenegynek. A járatok menetrendjét kifejezetten a mérkőzések időpontjaihoz igazítottuk, ezzel megkönnyítve a szurkolók hazajutását is – árulta el a bejelentés kapcsán Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.

A Wizz Air a bulgáriai sorsdöntő Eb-selejtező előtt is meghirdetett különjáratokat a szurkolók számára, azonban a járatokra végül nem volt szükség, mert a Bolgár Labdarúgó Szövetség döntése miatt nézők nélkül rendezték meg a találkozót, amelyen Marco Rossi csapata egy 2-2-es döntetlennel harcolta ki az Eb-részvételt.

A magyar válogatott a házigazda Németországgal, valamint Skócia és Svájc legjobbjaival került egy négyesbe. Június 15-én Kölnben Svájccal kezdi a kontinenstornát a nemzeti csapat, majd kétszer Stuttgartban lép pályára, június 19-én Németország, június 23-án pedig Skócia lesz az ellenfél.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.