Közlekedés

A környezetbarát városi élet nem kell, hogy bonyolult és drága legyen! Ha összekötjük az olyan Budapesten elérhető fenntartható alternatívákat, mint a Munch ételmentő platform és a BKK által üzemeltetett Mol Bubi közbringarendszer, azzal rengeteget tehetünk a klímaváltozásért.

Szerdán lesz a Közlekedési Kultúra Napja, amelyet a Budapesti Közlekedési Központ a Szent Gellért téri metróállomáson egy élőzenei koncerttel ünnepel. A BKK célja egy olyan koncepció kidolgozása, amelynek keretében rendszeresen léphetnek fel zenekarok a fővárosi metróban.

Már hétköznap is két CAF villamos közlekedik a 14-es vonalon május 9-től, hétfőtől. A visszajelzések alapján a BKK angyalföldi és újpesti ügyfelei is kedvelik az alacsonypadlós, klimatizált, kamerával felszerelt és energiahatékony szerelvényeket.

A február közepén a korábbi FUTÁR-t felváltó BudapestGO felhasználóinak száma mintegy 3 hónap alatt átlépte a 750 ezret. A BKK felmérésében részt vevők jelentős része maximálisan elégedett a szolgáltatással.

Megkezdődött a medernyílás pályaszerkezetének, valamint a láncok alsó szakaszának rozsdásodás elleni védelme a Lánchídon. A munkálatokhoz sátrakat állítottak fel, amelyeket folyamatosan mozgatnak majd a szakemberek.

Útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani 2022. április 11 – május 13. között több ütemben, a Váci út – Petneházy utca, Váci út – Róbert Károly körút és Üllői út – Szentkirályi utca csomópontokban.

Folytatja a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövének cseréjét a Fővárosi Vízművek. Az újabb szakasz munkái április 25-én, hétfőn kezdődnek a Széchenyi rakparton, ezért a Balaton utca és a Markó utca között (az Olimpia park előtt) elzárják az utat a gépjárműforgalom elől.

Különleges akcióval lepi meg a fővárosiakat a Budapesti Közlekedési Központ, a TEDxDanubia, az Arena Mall, az Allee, a Westend, valamint a Rózsakert bevásárlóközpont a Föld napján. Április 22-én, pénteken a közösségi közlekedési eszközökön és a plázákban figyelemfelhívó gondolatokkal és a természeti világ hangjaival találkozhatnak az utazók, járókelők.

A Párizsi Klímaegyezményben foglalt célok elérése érdekében a légiközlekedésnek gyorsítania kell környezetvédelmi lépéseit, ezért az Air France újabb tervet dolgozott ki a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére.

A MÁV-START az utóbbi években több, a belföldi turizmust ösztönző napijegyet vezetett be a legjelentősebb területeken. A Balatonnál illetve a Bakonyban felhasználható napijegyek nemcsak vonaton, hanem buszon is érvényesek.

A MÁV-START a kerékpáros utasok igényeit felismerve az elmúlt években jelentős lépéseket tett kerékpárszállítási szolgáltatások fejlesztésére, ezzel is segítve a szabadidő aktív eltöltését és az egészségtudatos életmód ösztönzését.