Közlekedés

Újabb típussal bővült a napokban Budapest trolibuszflottája, miután megérkezett a Solaris–Škoda Trollino típusú jármű első szóló verziója. Ezzel már 16-ra nőtt az elmúlt fél évben forgalomba állított csuklós járművak száma a fővárosban.

Továbbra is ütemezetten halad a Lánchíd felújítása: a szakemberek már festik az átkelő járdáira a következő hónapokban visszakerülő korlátokat és műemléki elemeket is.

A lakosság fele nem tervez változtatni az autózási szokásain az korábbinál jóval magasabb üzemanyagárak alakulása ellenére sem. Azonban sokan fordulnak a közösségi közlekedésre felé is.

A BKK, a BKV és a Ferencvárosi Művelődési Központ együttműködésének köszönhetően január 20-án, pénteken 15:00 és 19:00 között – immár hagyományosan – újfent rövid kulturális programokkal várják az utasokat az M4-es metró Kálvin téri és Fővám téri állomásainak galériáján.

A Budapest Airport a Net Zero Airport elnevezésű projektje során 83 töltőállomás és 102 töltőpont telepítéséről szóló támogatási szerződést. A töltőket a repülőtér területén belül telepítik, és a repülőtér-üzemeltető flottájába tartozó járműveken felül a légikikötőben tevékenykedő partnercégek is igénybe vehetik azokat.