Május 14-én újra Bringás reggelivel kezdődik a nap

A Budapesti Közlekedési Központ az idén is csatlakozik a Magyar Kerékpárosklub kezdeményezéséhez: reggelivel várják a biciklivel közlekedőket 2024. május 14-én, kedden az Erzsébet téri MOL Bubi gyűjtőállomás mellett.

A Budapesti Közlekedési Központ május 14-én, kedden reggel péksüteménnyel, almával, üdítővel és túró rudival várja a kerékpárral munkába, vagy iskolába indulókat 7 és 9 óra között Budapesten, az Erzsébet tér északi részén, a József Attila utca és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán található Mol Bubi gyűjtőállomás mellett, csatlakozva a Magyar Kerékpárosklub Bringás reggeli nevű akciójához – írta közleményéből a BKK.

A reggeli mellett a helyszínen a fővárosi közlekedési vállalat legfrissebb kerékpáros térképét is megkapják az érdeklődők, amelyen részletesen megnézhetők a budapesti kerékpáros útvonalak. Aki inkább az online megoldásokat szereti, annak érdemes a BudapestGO appot használnia, amely akár Mol Bubival, akár saját kerékpárral is tervez kerékpárosbarát útvonalakat. Ráadásul az alkalmazás már azt is megmutatja, hogy az adott útvonalon van-e olyan közösségi közlekedési járat, amelyen bringa is szállítható. Útvonaltervezéskor a Beállítások menüben lehet kiválasztani a bringás tervezéshez kapcsolódó extrákat.

A Bringás reggeliken országszerte mintegy tízezer biciklizőt szólítanak meg személyesen több mint 100 helyszínen, ahol beszélgethetnek a kerékpározási szokásaikról, arról, mitől lehet biztonságosabb, gyerek- és biciklibarátabb a lakóhelyük. A kezdeményezés célja az, hogy megvendégelje azt az egyre több embert, akik a közlekedésnek ezt az egyszerű, olcsó és gyors formáját választják munkába, iskolába, vagy egyetemre járáshoz. A helyszínek folyamatosan frissülő listája és további részletek megtalálhatók a Kerékpárosklub honlapján.

Nem a BKK programja az egyetlen budapesti helyszín, ahol bringás reggelizhetnek a kerékpárosok. A Magyar Kerékpárosklub május 14-én reggel 6:45-től a Szent Gellért téren várja az érdeklődőket, és a készlet erejéig megvendégeli a biciklivel közlekedőket.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.