kerékpár

Emlékezetes sprintbefutót követően Mathieu van der Poel szerezte meg a szakaszgyőzelmet, és egyúttal az összetettben élen állónak járó rózsaszín trikót a Giro d'Italia kerékpáros körverseny első, Budapest és Visegrád közötti szakaszán.

Budapesten a Hősök teréről elrajtolt a Giro d'Italia. A világ egyik legnagyobb országúti kerékpárversenye fennállása során először rajtolt Magyarországról

Nagy Zoltán, a Continental budapesti munkatársa két fontos célt tűzött ki a zászlajára. A tavaly 150 éves évfordulóját ünneplő német technológiai vállalat hazai lokációit érintő, 150 órányi kerékpározással kívánja felhívni a figyelmet az egészséges életmód és környezettudatos életmód fontosságára.

A MÁV-START a kerékpáros utasok igényeit felismerve az elmúlt években jelentős lépéseket tett kerékpárszállítási szolgáltatások fejlesztésére, ezzel is segítve a szabadidő aktív eltöltését és az egészségtudatos életmód ösztönzését.

Összesen 5, újgenerációs Mol Bubi gyűjtőállomás telepítése kezdődött el a főváros VIII. kerületében. Az új helyszíneken a megszokott dokkolók helyett hagyományos kerékpártámaszok lesznek és a gyűjtőállomások mellett mikromobilitási pontokat is kialakítanak-

A hónap eleje óta a bécsi közlekedési vállalathoz, a Wiener Linienhez tartozik az osztrák főváros közösségi biciklihálózata, amely új nevet is kapott. A WienMobil Rad őszre Bécs összes kerületében elérhető lesz.

Egyre népszerűbb a téli időszakban a kerékpározás, ezt a BKK adatai is bizonyítják. A fővárosi közlekedésszervező havi összegzésében rámutatott, hogy február második felében jelentősen nőtt a kerékpáros forgalom, miközben a közúti forgalom nagysága alacsonyabb volt, mint januárban.