Kerékpár

Bő egy hónappal a kulcscsonttörés és a műtét után újra a legmagasabb szinten versenyzett a legismertebb magyar női kerékpáros. Vas Kata Blanka a belgiumi cyclocross versenyen elért hetedik hellyel tért vissza, és elmondása szerint már nem fáj semmije a sérülés miatt.

A 22 éves bringás Belgiumban, edzés közben bukott. A terepkerékpáros szezon rajtja előtt megsérülő magyar kerékpárosnak valószínűleg az egész cyclocross szezont ki kell hagynia.

Meglepetésgyőzelem született az idei spanyol körversenyen, a viadalt domináló Jumbo Visma harmadik számú embere szerezte meg az első helyet. Valter Attila győztes csapat tagja volt, és a 22. helyen zárt.

Mindig is szeretett volna egy szivárványos trikót Vas Kata Blanka, de az U23-as világbajnoki címet nem tartja hatalmas sikernek a 21 éves magyar bringás. Immár gőzerővel készül a cyclocross szezonra, a jövő évre, és ezzel együtt a párizsi olimpiára vonatkozó terveiről még nem döntött.

A Glasgow-i összkerékpáros világbajnokság országúti mezőnyversenyében összesítésben a tizenegyedik helyen zárt, az U23-asok versenyét pedig megnyerte Vas Kata Blanka. A nők világbajnoka a belga Lotte Kopecky lett.