A BKK nevével él vissza a legújabb internetes csalás

A BKK nevével él vissza a legújabb internetes csalás

Ingyenes jegyek, nagyon olcsó bérletek, utazási kedvezmények. A Facebookon számos poszt hirdeti ezeket, azonban nem szabad bedőlni nekik, adathalász csalásról van szó. A BKK is megszólalt az ügyben.

Az elmúlt időszakban több olyan bejelentés is érkezett a Budapesti Közlekedési Központhoz (BKK), hogy adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a közlekedési vállalat nevében. A BKK oldalára megtévesztően hasonlító, annak arculati elemeit és fényképeit felhasználó Facebook-oldalak ingyenes vagy kedvezményes árú jegyeket, illetve bérleteket népszerűsítenek, azonban ennek egyetlen célja az, hogy megszerezzék a felhasználók személyes és bankkártyaadatait.

A vállalat kiemelte, hogy ezek az oldalak kizárólag adathalászat céljából készültek, és semmi közül nincs a BKK-hoz. Ezért a közlekedési cég egyúttal arra kéri ügyfeleit, hogy jelentsék a megtévesztő vagy csalásra utaló oldalakat a Facebooknak.

A BKK felhívta az utasok figyelmét, hogy legyenek fokozottan óvatosak a jegy- és bérletvásárláskor, és kizárólag a hivatalos értékesítési csatornákon, tehát többek közt a BudapestGO applikációban, vagy személyesen, a BKK Pontkeresőjében található értékesítőhelyeken, illetve a BKK jegy- és bérletautomatáinál vegyék meg jegyüket, bérletüket, így biztosan elkerülik, hogy csalás áldozatai legyenek.

A csalások megelőzése érdekében a BKK azt javasolja, hogy ügyfelei a bkk.hu oldalon ellenőrizzék a jegy- és bérletárakat, illetve az aktuális kedvezményeket.

A már meglévő drosztok harmadát még idén felújítaná a Budapesti Közlekedési Központ. A taxiügyintézéssel kapcsolatos feladatok 2024 elején kerültek a BKK-hoz.

A csütörtöki nagy esés magával rántotta a Budapesti Értéktőzsde vezető indexének heti teljesítményét. A vezető részvények a hasító Telekom kivételével gyengültek.