Tömegközlekedés

A következő hónapokban jelentősen megújul Budapest buszflottája. A BKK megrendelésére, az ArrivaBus tulajdonában és üzemeltetésében májustól júliusig 75 szóló és 75 csuklós busz áll forgalomba a főváros utcáin.

A MÁV-START és Magyar Természetjáró Szövetség stratégiai együttműködésének következtében a Nyugati, Keleti és Déli pályaudvarokról induló InterCity vonatokon elérhető lesz a legendás túramozgalmakat népszerűsítő Kéktúra kiadvány.

Az év második negyedében visszatérnek a jellegzetes piros-fehér szerelvények, április elsején újraindul a fogaskerekű. A téli üzemszünet idején felújított pályán csendesebben és üzembiztosan járnak majd a szerelvények.

Március 8-án nőnapi reggelire várja a hölgyeket a közlekedési vállalat, hogy kolléganőivel kávézva, beszélgetve ismerkedjenek meg a BKV-val, mint potenciális munkahellyel.

A jelenleginél jóval nagyobb kapacitást biztosít március 20-tól a BKK a Lánchídon. A tervek szerint a mostaninál is több busz közlekedik majd Buda és Pest között, hogy még könnyebb legyen az átkelés a Dunán.