Tömegközlekedés

Az év utolsó és az újév első napján kibővített menetrend szerint lehet a fővárosban közlekedni. Egész éjszaka járnak a metrók, a HÉV-ek és nagykörúti villamosok, az éjszakai járatok pedig a megszokottnál sűrűbben indulnak.

Idén újra kigördül egy karácsonyi fényekbe öltöztetett V43-as. Az ünnepi időszak alatt az ország szinte minden villamosított fővonalán látható lesz a feldíszített mozdony.

A BKV adományának köszönhetően 15, Budapest útjairól kivont autóbusz ukrajnai városokban folytathatja szolgálatát. A közlekedési társaság nem először segít a háború kezdete óta.

A Budapesti Közlekedési Központ folytatja a digitális fejlesztéseit, melynek keretében ezúttal a FUTÁR rendszer vált modernebbé. Decembertől minden közösségi közlekedési jármű és kijelz�� átállt a 4G kommunikációra.

A Volánbusz évről évre kiemelt figyelmet fordít a télre történő felkészülésre. Erre nagy szükség is van, mivel megváltoznak az út- és látási viszonyok, amelyekhez minden közlekedőnek alkalmazkodnia kell, de egy közszolgáltatónak maximálisan.

A kényelmesebb és gyorsabb vásárlás érdekében – mivel a tranzakciók 60 százalékát már bankkártyával végzik az ügyfelek – a BKK jegy- és bérletautomata-hálózatának egy része decembertől készpénzmentessé válik. A készülékek üzemeltetése ennek köszönhetően még kiszámíthatóbb és üzembiztosabb lesz.

Az adventi hétvégéken ismét találkozhatunk a BKV különleges UV nosztalgia villamosával. Ezúttal azonban nem a megszokott fényruháját ölti magára, hanem adventi hangulatú belső díszítése teremt ünnepi hangulatot a szerelvényen.