Újabb vármegyében bővült a Volán gázüzemű buszflottája

Újabb vármegyében bővült a Volán gázüzemű buszflottája

Március végétől negyven darab gázüzemű autóbuszt állít forgalomba a busztársaság Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.

Nem csupán a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz változást Jász-Nagykun-Szolnok vármegye közösségi közlekedésében, hanem azok az alternatív meghajtású – sűrített földgázzal üzemelő – járművek is, amelyek március végétől szállítják majd az utasokat Szolnok vonzáskörzetében. A 40 darab gázüzemű autóbusz a vármegye mintegy 80 településéből 50-et érintve lát majd el személyszállítási feladatokat.

A gázüzemű járművek után a helyi közlekedésben hamarosan 10 környezetkímélő elektromos autóbusszal is megismerkedhetnek a szolnokiak.

A Volánbusz immár öt éve tartó jármű-fiatalítási programja keretében összesen hatvan új autóbusz érkezett Jász-Nagykun-Szolnok vármegyébe. A mostani 40 darabos flottakorszerűsítés tekinthető azonban az eddigi legjelentősebb mérföldkőnek 2018 óta. Ráadásul a MAN Lion’s City 12 típusú, sűrített földgázzal (CNG) üzemelő, modern autóbuszok károsanyag-kibocsátása rendkívül alacsony, így nagymértékben hozzájárulnak a szolgáltatási színvonal emeléséhez, valamint a közlekedési társaság környezetvédelmi céljainak eléréséhez.

A gázüzemű járművek nettó beszerzési értéke nagyjából 3,75 milliárd forintra tehető.

A jelentős járműállomány-fejlesztésnek köszönhetően a 235 darabból álló megyei autóbuszpark több mint 17 százaléka megújul, átlagéletkora 12 évről 9,3 évre csökken. A járművek az utastájékoztatási eszközök beszerelése és a töltőállomás üzembe helyezése után március végétől fokozatosan kapcsolódnak be a vármegye helyközi közlekedésbe, elsősorban Szolnok vonzáskörzetében.

A Volánbusz Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében évente 10,7 millió utast szállít a megye 116 helyközi autóbuszvonalán.

Éves szinten több mint 430 ezer járatot közlekedtet a vármegyében, autóbusz-vezetőinek száma: 390 fő. A MAN Lion’s City 12 típusú autóbuszok több mint 40 helyközi vonalon fognak szolgálatot teljesíteni, jellemzően Szolnok vonzáskörzetében. A vármegye közel 80 településéből 50-nél is több esetében látnak majd el személyszállítási feladatokat.

A tartós hőség megterheli a szervezetet, különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. A legmagasabb szintű hőségriasztást július 18-ig hosszabbította meg az NNGYK és a Katasztrófavédelem.

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében. Kifejezetten nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a várakozásoknak megfelelően valamelyest a hollandok voltak aktívabbak. Ugyan nagy helyzet nem volt a meccs elején, az Oranje mégis vezetést szerzett Simons egyéni villanásának köszönhetően, ugyanis labdaszerzése után egy pontos lövéssel maga is fejezte be az akciót. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak az angolok, akik 11-esből hamar egy...