A következő hónapokban jelentősen megújul Budapest buszflottája. A BKK megrendelésére, az ArrivaBus tulajdonában és üzemeltetésében májustól júliusig 75 szóló és 75 csuklós busz áll forgalomba a főváros utcáin.

A Budapesti Közlekedési Központ az ügyfeleinek könnyebb tájékozódását segítve módosította a 100E busz hivatalos megnevezését. Áprilistól 100E Airport Express felirattal közlekedik a járat.

A jelenleginél jóval nagyobb kapacitást biztosít március 20-tól a BKK a Lánchídon. A tervek szerint a mostaninál is több busz közlekedik majd Buda és Pest között, hogy még könnyebb legyen az átkelés a Dunán.

A BKV adományának köszönhetően 15, Budapest útjairól kivont autóbusz ukrajnai városokban folytathatja szolgálatát. A közlekedési társaság nem először segít a háború kezdete óta.

A Volánbusz évről évre kiemelt figyelmet fordít a télre történő felkészülésre. Erre nagy szükség is van, mivel megváltoznak az út- és látási viszonyok, amelyekhez minden közlekedőnek alkalmazkodnia kell, de egy közszolgáltatónak maximálisan.

Idén decemberben ismét ünnepi arculattal közlekedik a BKV egyik autóbusza Budapesten. A Mikulás-díszbe öltözött járművön a mindennapi közlekedés közben is az ünnepekre hangolódhatnak az utasok.