Hamarosan mind a 48 új trolibusz csatasorba áll Budapesten

Hamarosan mind a 48 új trolibusz csatasorba áll Budapesten

Néhány napja újabb korszerű, alacsony padlós trolibuszok álltak forgalomba Budapesten. A trolibuszok a 48 járműből álló Solaris–Škoda Trollino flottának a darabjai.

A korábban bejelentett 48 korszerű, új trolibuszból április közepéig 34 állt forgalomba, a hónap végétől pedig további 5 jármű szolgálja a BKK utasainak kényelmét. Így a 2021-ben rendelt járművekből már 35 csuklós és 4 szóló Solaris–Škoda Trollino típusú trolibusszal utazhatnak a Budapesten közlekedők – jelentette be közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

A vállalat tájékoztatása szerint az új járművek folyamatosan érkeznek a csehországi Plzenből, az utolsó járművek a tervek szerint idén júniusában állnak majd forgalomba. A korszerű és alacsony padlós új járművekkel a teljes fővárosi hálózaton találkozhatnak majd az utasok. A lengyel–cseh gyártó járművei akadálymentesek, légkondicionáltak, és legalább négy kilométert önjáró üzemmódban is képesek megtenni.

A fővárosi trolibuszpark megújulása annak köszönhető, hogy a BKK élt az opciós lehívási lehetőségével, és a Solaris–Škoda járművek gyártójával kötött szerződése alapján megrendelte a fennmaradó 48 járművet. A trolibuszok előnyös konstrukcióban érkeznek Budapestre a trolibuszok, szinte még 2014-es áron.

A járművek összesen nagyjából 26,7 millió euróba, azaz mintegy 9,95 milliárd forintba kerülnek.

A BKK tavaly ősz óta összesen 285 vadonatúj autóbusz érkezését jelentette be, ami a rendszerváltás óta a legnagyobb járműállomány-bővítés a fővárosi tömegközlekedésben. A buszflotta és a trolibuszállomány mellett a villamospark is korszerűsödik, a következő években összesen 51 modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamos érkezik a fővárosba.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.