Új buszt tesztelhetnek a budapestiek, de már nem ingyenesen

Új buszt tesztelhetnek a budapestiek, de már nem ingyenesen

Március első három hetében egy Isuzu Citibus dízel autóbuszt tesztel a főváros tömegközlekedésében a BKV.

Március elsejétől egy Isuzu Citibus dízel üzemű autóbuszt tesztel a BKV 27-es és a 39-es vonalakon. A közlekedési vállalat számára üzemeltetési szempontból hasznos adatokkal szolgálhat a közel három hetes járműteszt, ezért ezúttal is várja az utasok véleményét.

A tesztbusz Kelenföldről áll forgalomba az alábbiak szerint:

  • március 1-4. – 27-es vonal (Móricz Zsigmond körtér – Citadella – Sánc utca)
  • március 5-10. – 39-es vonal (Batthyány tér – Kissvábhegy)
  • március 11-19. – 27-es vonal (Móricz Zsigmond körtér – Citadella – Sánc utca)

A jármű mozgása és menetrendi indulási időpontjai a Budapest GO alkalmazás utazástervező online térképes felületén lesz követhető.

Fontos tudnivaló, hogy a korábbi években bevett gyakorlattól eltérően

a tesztjármű használata nem már ingyenes, a BKK normál díjszabása szerint vehető igénybe.

A jármű 9,5 méter hosszú, három ajtós, a második ajtóig alacsonypadlós kialakítású. Befogadóképessége 62 fő, ezek között 24 ülőhely, 37 állóhely, és egy kerekesszékes hely található.

A BKV arra kéri utasaikat, hogy tapasztalataikat (komfortérzet, berendezés, kapaszkodási lehetőségek, esztétikum, stb.) a bkv@bkv.hu e-mail címre küldjék.

A vállalat felhívta figyelmet arra, hogy az autóbusz járműteszt alatt áll, emiatt a külső- és belső színvilága, utastájékoztatása eltér a Budapesten megszokottaktól. 

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.