Nyugdíjba küld két trolibusztípust a BKV

Nyugdíjba küld két trolibusztípust a BKV

Búcsúznak az utasforgalomból az Ikarus 435T és az MAN NGE 152 típusú trolibuszok, március első hetében utazhat utoljára velük a budapestiek.

Az új Solaris-Skoda Trollino trolibuszok fokozatos forgalomba állásának következtében a BKV Zrt. kivonja utasforgalomból az Ikarus 435T és MAN NGE 152 típusú csuklós trolibuszait – ismertette közleményében a fővárosi közlekedési vállalat.

A járművek utolsó példányaival 2023. március 7-10. között lehet utoljára utazni – minden nap másik trolibuszvonalon, az alábbiak szerint:

  • március 7-én, kedden a 75-ösön,
  • március 8-án, szerdán a 77-esen,
  • március 9-én, csütörtökön a 82A-n,
  • március 10-én, pénteken pedig a 80-ason.

A BKV az utolsó üzemnapon, március 10-én, pénteken 21:20 és 21:50 között a Csertő utcai végállomáson biztosít lehetőséget az érdeklődőknek és a rajongóknak a két jármű közös fotózására. Ezt követően a trolibuszok utolsó útjukra indulnak a Zách utcai telephelyre.

A közlekedési vállalat, számítva a fokozott érdeklődésre, arra kéri a fényképeket készítőket, hogy a teljes program során legyenek különös tekintettel egymásra, az utasokra, valamint a közlekedés és saját maguk biztonságára!

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.