Sűrűbb lesz a tömegközlekedés a Lánchídón

Sűrűbb lesz a tömegközlekedés a Lánchídón

A jelenleginél jóval nagyobb kapacitást biztosít március 20-tól a BKK a Lánchídon. A tervek szerint a mostaninál is több busz közlekedik majd Buda és Pest között, hogy még könnyebb legyen az átkelés a Dunán.

Csúcsidőszakban óránként a jelenleginél akár háromszázzal többen kelhetnek át a továbbra is felújítás alatt álló Lánchídon, hiszen a jelenlegihez képest átlagosan öttel több járm�� közlekedik óránként Buda és Pest között. A fejlesztésnek köszönhetően a felújítás megkezdése előtti időszakhoz képest több mint 50 százalékkal növekszik a közösségi közlekedés kapacitása a Lánchídon – derült ki a BKK közleményéből.

A közlekedési vállalat tájékoztatása szerint március végétől csúcsidőben sűrűbben jár majd a 105-ös busz, emellett a hónap végétől az akkor már a Naphegy tér és a Deák Ferenc tér között közlekedő 178-as busz is segíti a Duna két partja között utazókat. A 16-os és a 216-os buszok továbbra is a jelenleg is érvényben lévő menetrend szerint indulnak majd.

A további részletekről később számol be a BKK.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.