Az ArrivaBus 150 járművével bővül a BKK flottája

Az ArrivaBus 150 járművével bővül a BKK flottája

A következő hónapokban jelentősen megújul Budapest buszflottája. A BKK megrendelésére, az ArrivaBus tulajdonában és üzemeltetésében májustól júliusig 75 szóló és 75 csuklós busz áll forgalomba a főváros utcáin.

A Budapesti Közlekedési Központ kiemelt figyelmet fordít a fővárosi járműpark modernizálására, ennek keretében májustól júliusig 150 vadonatúj MAN Lion’s autóbusz áll forgalomba Budapesten. A járművek a BKK és az ArrivaBus Kft. között létrejött szolgáltatási szerződés alapján kezdik meg szolgálatukat, amelyet még 2022. július 8-án írtak alá a felek.

A megállapodás alapján az ArrivaBus Kft. biztosítja a szolgáltatás ellátásához a vadonatúj autóbuszokat, a szükséges személyzetet, továbbá a járművek üzemeltetését, karbantartását is. Ennek köszönhetően a járműpark megújítása, a szolgáltatás biztosítása forráskímélő módon valósul meg, hiszen nem jelentkezik a Fővárosnál egyszeri beruházási forrásigény, a BKK havonta a futásteljesítmény alapján fizeti a szolgáltatás díját.

A hamarosan forgalomba álló sz��ló és csuklós buszok a korábban szintén az ArrivaBus Kft. tulajdonában lévő és általa üzemeltetett Mercedes Citaro járműveket váltják a fővárosban. A BKK megrendelésére érkező járművek több ütemben kerülnek Budapest útjaira. Május, június és július 1-től is egyaránt 25 szóló és 25 csuklós busz áll forgalomba, így nagy mértékben javul a fővárosi közösségi közlekedés színvonala.

A buszok elsősorban az észak-budai, észak-pesti és északkelet-pesti vonalakon, továbbá a 100E repülőtéri járaton fognak közlekedni.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.