Nőnap alkalmából nőket toboroz a BKV

Március 8-án nőnapi reggelire várja a hölgyeket a közlekedési vállalat, hogy kolléganőivel kávézva, beszélgetve ismerkedjenek meg a BKV-val, mint potenciális munkahellyel.

A BKV autó-, és trolibuszvezetői, metró-, és villamosvezetői között több száz nő található, az adminisztrációban pedig még több hölgy dolgozik. Munkájukat vállalásuktól függően teljes- vagy részmunkaidőben teljesítik. Jól érzik magukat munkahelyükön, hiszen régi hagyomány Társaságunknál, hogy sokszor egész családok, férj-feleség, esetleg a gyermek is BKV-s. Sőt, sok esetben itt, a cégnél ismerkedtek meg a házaspárok – ismertette közleményében a BKV.

Hozzátették, hogy a nőnap remek alkalom arra, hogy bemutassák, a cég nem csupán családbarát, hanem nőbarát munkahelynek is tartja magát.

Emiatt március 8-én várják a munkakereső hölgyeket egy ismerkedéssel egybekötött reggelire, ahol bemutatják nekik, milyen egy BKV-s autóbuszgarázs mindennapi élete, és választ kaphatnak többek között arra is, hogy érzi magát egy női alkalmazott a BKV-nál.

A közlekedési vállalat rendhagyó eseményére ingyenesen lehet regisztrálni.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.