Újabb bővítést jelentett be a GreenGo

Öt helyszínnel bővíti lefedettségét a fővárosi autómegosztó rendszer. A GreenGo autói többek között már Csepelen és Budafokon is elérhetőek lesznek.

A GreenGo az eddigi budapesti szolgáltatási területét öt helyszínnel bővítette, így mintegy 300 000 lakos számára vált elérhetőbbé az autómegosztás – jelentette be az autómegosztó vállalat. A bővítésnek köszönhetően immár Csepelen, Pesterzsébeten, Pesthidegkúton, Budaörsön és Budafokon is lehet a GreenGo autóival például parkolni, bérlést indítani és zárni. A társaság kiemelte, hogy járműveikkel ugyanakkor nemcsak a szolgáltatási területen, hanem az egész országban lehet közlekedni.

A GreenGo több mint 500 járműből álló flottáját csak elektromos autók alkotják. Ennek köszönhető, hogy a GreenGo indulása óta több mint 5000 tonna szén-dioxidtól kímélték meg a környezetet a felhasználók, akik már 27 millió kilométert tettek meg. Hozzátették, hogy 2022-ről 2023 végére 22 százalékkal nőtt az új és 25 százalékkal az aktív felhasználók száma. A GreenGo jelenleg több tízezres felhasználói adatbázissal rendelkezik.

A szolgáltatási területet a tervek szerint az év végéig tovább bővítik az agglomerációban, részben a felhasználók számának emelkedése, részben az árbevétel növekedése érdekében.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a GreenGo Car Europe Zrt. nettó árbevétele 2022-ben 985,63 millió forintot, 2021-ben pedig 677,929 forintot tett ki.

A car sharing vállalat 2022-ben 385,138 millió forintos, egy évvel korábban 884,226 millió forintos veszteséggel zárt. A 2023-as adatokat ugyan még nem hozták nyilvánosságra, de azt közölték, hogy tavalyi árbevételük alapján az autómegosztók piacán Magyarországon a harmadik helyen álltak. A GreenGo versenytársai a budapesti piacon a Mol Limo és a Wigo.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.