Idén is egy hónapra autómentessé válik a rakpart

Idén is egy hónapra autómentessé válik a rakpart

Csaknem egy teljes hónapra megnyílik a Pesti alsó rakpart a pihenni és mozogni vágyók előtt. Július 26 és augusztus 15 között a gyalog és mikromobilitási eszközzel (kerékpárral vagy rollerrel) közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot.

Idén nyáron is csaknem egy hónapra megnyitják Budapest egyik legszebb panorámájú közterét a pihenni, mozogni és kikapcsolódni vágyók számára. Július 26-án péntektől – a már megszokottnak mondató hétvégi megnyitáson túl, ami a Margit híd és az Erzsébet híd közötti szakaszt érinti – három héten át, augusztus 15-ig a gyalogosok és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők vehetik birtokba az Eötvös tér és az Erzsébet híd (Irányi utca) közötti Pesti alsó rakpartot – írta közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Erre az útszakaszra július 26-tól a lezárás végéig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. A Pesti alsó rakpartot legegyszerűbben a Hungária-körgyűrűn lehet elkerülni, a belvárosban gépjárművel közlekedőknek pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolja a BKK. Hétvégente továbbra is a Margit híd-Erzsébet híd (Irányi utca) között lehet autómentes környezetben élvezni a Duna közvetlen közelségét.

A megnyitás kezdetét idén a Nagykörúton zajló vágányfelújítás ütemei, a végét pedig az augusztus 20-i állami szervezésű ünnepségsorozat helyszínigénye jelöli ki.

BKK 2024 nyár rakpartnyitás
Forrás: BKK

 

A Budapesti Értéktőzsde minimális erősödéssel fejezte be a hetet, ezzel újabb történelmi csúcsot döntött. A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével zöldben zárták a kereskedést.