Különleges repülővel utazik a párizsi olimpiára a magyar csapat

Különleges repülővel utazik a párizsi olimpiára a magyar csapat

A Wizz Air és a Magyar Olimpiai Bizottság közösen leplezte le azt a repülőgépet, amely a magyar sportolókat viszi a párizsi ötkarikás játékokra. A légitársaság Team Hungary gépével a menetrend szerinti járatok között is találkozhatunk.

A Wizz Air légitársaság és a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) közös sajtótájékoztatón rántotta le a leplet arról az egyedi festésű repülőgépről, amely a 2024. évi nyári olimpiai játékokra szállítja a Magyarország sportolóit. A Team Hungary dizájnt viselő repülőgép többek között a Budapest és Párizs-Orly közötti útvonalon fog repülni.

A MOB és Wizz Air még február végén írt alá együttműködési a párizsi ötkarikás játékok alkalmából. A partnerség keretében a magyar csapat tagjait a magyar gyökerű légitársaság, mint a MOB hivatalos partnere szállítja majd a párizsi olimpiára, biztosítva számukra, hogy időben és a lehető legkényelmesebben jussanak el a globális multisport esemény helyszínére. Az olimpikonok menetrendszerű járattal utaznak, így számtalan Budapest-Párizs járaton találkozhatnak majd az utasok a magyar csapat tagjaival.

A Magyar Olimpiai Csapat létszáma május végén 161 fő, ami az elkövetkező néhány hétben még nőni fog, számításaink szerint körülbelül 180 és 190 között lesz a sportolói küldöttség létszáma a tartalékokkal együtt. Büszkék vagyunk rá, hogy várhatóan túlszárnyaljuk a tokiói létszámot, amint arra is, hogy ezzel a különleges festésű repülőgéppel utazhat a csapat összes tagja az olimpiára, és bízunk benne, hogy augusztus 12-én minél többen jönnek majd haza az aranygéppel, és hogy lesz okunk az ünneplésre. Korábban irigykedve néztük más nemzetek olimpiai gépét, nagyon örülök, hogy most a magyar sportolók is már az odaúton érezhetik, mennyire fontosak, hogy milyen sokan támogatják őket, amit ezúton is nagyon köszönök a Wizz Airnek – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Kevesebb mint két hónap van hátra az olimpia rajtjáig, minden nap érezzük a közelségét, a sportirányítás pedig a Magyar Olimpiai Bizottsággal szorosan együttműködve továbbra is igyekszik mindent megtenni azért, hogy minden feltétel adott legyen kiváló sportolóink számára ahhoz, hogy Párizsban, abban a valamivel több mint két hétben teljesítményük legjavát tudják nyújtani – mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár. Hozzátette, sporttörténeti pillanat, hogy a magyar csapat ilyen exkluzív, egyedi dizájnnal ellátott géppel utazhat a magyar főváros és a játékok helyszíne között.

A Wizz Air Team Hungary festésű gépe, ami a párizsi olimpiára viszi a magyar sportolókat
A Team Hungary feliratú repülő viszi majd a párizsi olimpiára a magyar sportolókat
Fotó: Wizz Air

A különleges festésű Team Hungary repülőgép megjelenésén a Wizz Air csapata mellett egy főként mérnökökből álló, 13 fős szakmai csapat dolgozott két hónapon keresztül. A jármű két oldalán található, 50 apróbb darabból álló grafikát egy külön erre a célra fejlesztett szoftver segítségével alkották meg, míg maga a dekoráció felvitele egy hétig tartott.

Nagyon büszkék vagyunk erre a repülőgépre, és arra, hogy a MOB hivatalos partnereként kifejezhetjük támogatásunkat a magyar sportolók, és nem utolsó sorban a magyar utasok felé. A repülőgép, amely a világ egyik legfiatalabb flottájának részét képezi, tavasszal érkezett meg hozzánk a hamburgi Airbus gyárból. A legmodernebb technológiával készült Airbus A321neo-val azt is biztosítjuk, hogy a magyar utasok mellett a magyar versenyzők is minél kényelmesebben utazhassanak velünk Párizsba, és ott nagyszerű eredményeket érhessenek el – árulta el Tischner Roland, a Wizz Air üzemeltetési vezetője.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.