Közlekedés

Sorozatban nyolcadszor Kelet-Európa legjobbja a Liszt Ferenc Repülőtér

A „Kelet-Európa legjobb repülőtere” kategória elismerését immár sorozatban nyolcadik alkalommal nyerte el a Budapest Airport által üzemeltetett Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. A díj odaítéléséről a korábbi évekhez hasonlóan most is maguk az utasok döntöttek, így elismerve a budapesti repülőtéri közösség munkáját.
Átmenetileg búcsúznak a Lánchíd oroszlánjai

Az eredeti terveknek megfelelően, zökkenőmentesen zajlik a Lánchíd felújítása. Csütörtök délelőtt elkezdték a hídfőket díszítő kőoroszlánok elszállítását, a szobrok 2022 decemberére megszépülve térnek vissza a helyükre. A több mint tíztonnás oroszlánokra alapos „ráncfelvarrás” vár egy újpesti műteremben.
Felgyorsulhatnak a budapesti kerékpáros fejlesztések

Bár néhány évvel ezelőtt megrekedtek, most végre új lendületet kapnak a kerékpáros fejlesztések Budapesten. A BKK elkötelezett híve a fejlesztések megvalósításának, ennek meglett az eredménye. A VEKOP-projekteket 2020-ban újragondolták, 2023 közepéig 8,39 milliárd forintos európai uniós támogatás használható fel.
Autómentes IKEA nyílik Bécsben

A világon elsőként az osztrák fővárosban nyit olyan üzletet a svéd bútoróriás, az IKEA, amelyhez nem tartozik parkoló. Csak azt lehet megvenni, ami gyalog, biciklin, vagy közlekedési eszközökön is szállítható, a vásárláshoz pedig elég egy okostelefon. Az autómentes bútoráruház augusztus végén nyílik meg Bécs belvárosában.
Megújulnak a budapesti jegy- és bérletkiadó automaták

Gyorsabb használat, megbízhatóbb működés, rugalmasabban módosítható felhasználói felület - ezek azok a fő jellemzők, amelyek mentén hamarosan fejlettebbé válik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegy- és bérletautomata-hálózata. A készülékek működését a vásárlók szokásaihoz igazítja a BKK, a hálózat üzemeltetése pedig az eddigiekhez képest kiszámíthatóbb, gazdaságilag fenntarthatóbb lesz.
Európa élmezőnyébe kerül a kerékpárbarát MÁV-Start

A MÁV-START a 4. helyezést érte el az Európai Kerékpáros Szövetség 2020-as, egész Európát átfogó vizsgálata során, amely a 2021-es „a Vasút Európai Éve” programhoz kapcsolódóan készült. Ebben az ECF kerékpárosbarát szempontok alapján rangsorolt a kontinensen 69 vasúttársaságot, azt vizsgálva, az egyes európai társaságoknál mennyire egyszerű a kerékpáros közlekedés vonattal. Ezzel a kimagasló eredménnyel, a MÁV-START olyan fontos európai szolgáltatókat előzött meg, mint ÖBB és a Deutsche Bahn.
Remekelt az első két hónapban a Mol Bubi

A fővárosiak nagyon megszerették a május közepén újjászületett közbringarendszert. A megújult MOL Bubi első két hónapjában többen utaztak a kerékpárokkal, mint korábban egy teljes év alatt összesen. A felhasználók érdeklődése az újraindulás óta nem csökken, maximális kihasználtsággal működik a rendszer.
Házhoz rendelhető Fiat 500 Hybridekkel és MINI Cabriókkal bővült a Share Now

Idén nyáron a Share Now Fiat 500 Hybridekkel és MINI Cabriókkal bővíti a flottáját, melyeket az ügyfelek akár házhoz is rendelhetnek. A szolgáltató célja, hogy minél több Budapesten és környékén élő számára tegye elérhetővé a fenntartható autós mobilitást, és kínálatában mindenki megtalálja azt az autótípust, amely az ő igényeinek leginkább megfelel.
Így óvja ügyfeleit a BKK a hőségriadó idején

A Budapesti Közlekedési Központ a forró nyári napokon is törekszik arra, hogy biztosítsa ügyfelei számára a kényelmes és biztonságos utazást. A BKK az országos tisztifőorvos által 2021. június 19-én, szombat éjféltől elrendelt másodfokú hőségriasztás kihirdetése után azonnal vízvételi és hűsítő pontokat állított fel Budapest legforgalmasabb helyszínein, illetve a járatokon is fokozottan használják a klímaberendezést.