Megújulnak Budapest taxiállomásai

Megújulnak Budapest taxiállomásai

A már meglévő drosztok harmadát még idén felújítaná a Budapesti Közlekedési Központ. A taxiügyintézéssel kapcsolatos feladatok 2024 elején kerültek a BKK-hoz.

Egy többlépcsős, ütemezett taxiállomás-felújító programba kezdett a Budapesti Közlekedési Központ. A vállalat tervei szerint még az idén a jelenleg meglévő csaknem 300 taxiállomásból közel 120-at újít meg. A munkák a belvárosban kezdődtek, az év végéig pedig a külsőbb kerületekben található taxidrosztok is megújulhatnak – tájékoztatott a BKK.

A közlekedésszervező cég és a Budapest Közút közös programjában az elmúlt hónapokban számos taxiállomás újult meg Budapest főbb területein. Eddig körül-belül 100 állomás kapott új útburkolati jel felfestést. A drosztok új felfestést kapnak, és minden olyan munkát elvégeznek, amelyek a taxiállomások biztonságos és kényelmes használatához szükségesek. A projektnek köszönhetően több állomásnál is nagyobb, szélesebb terület áll majd a taxival közlekedők rendelkezésére.

A BKK 2024 elején vette át a taxiügyintézéssel kapcsolatos feladatokat a Budapest Közúttól. A társaság kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fővárosban közlekedők – közlekedési módtól függetlenül, így taxival is – egyszerűen és gyorsan tudjanak utazni és tájékozódni. Ennek érdekében jelenleg is zajlik többek között a közösségi közlekedési járatok végállomásain található utastájékoztató elemek megújítása. Ez a program bővült most ki a taxiállomások rekonstrukciójával is.

A csütörtöki nagy esés magával rántotta a Budapesti Értéktőzsde vezető indexének heti teljesítményét. A vezető részvények a hasító Telekom kivételével gyengültek.