A nemrég megnyílt szarvasi Újváros Bisztróban nem csupán csak a márványpadlóba kerültek 24 karátos aranybetétek, de arannyal szórt kávékülönlegességet is elfogyaszthatunk.
A 2023-ban érkező Dining Guide Top100 Étteremkalauz egyik fő újítása lesz, hogy a korábbi évekhez képest jóval nagyobb hangsúlyt fektet majd az alternatív vendéglátóhelyekre, amelyek folyamatosan magas minőséget nyújtva a vendégek kedvenceivé váltak.
A Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis alkotta magyar csapat a valaha volt legjobb magyar eredményt elérve felállhatott a dobogó legalsó fokára a világ leghíresebb szakácsversenyén.
MATE Kaposvári Campusa és a Fino Food Kft. közös fejlesztésének keretében nem mindennapi ízesítéssel készítettek tejtermékeket, amelyek hamarosan a hazai boltokban is kaphathóak lesznek.
A népszerű pizzérialánc 2023-ban elkezdi franchise-hálózatának kiépítését Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában is. A 50 ezresnél nagyobb városokban terjeszkedne hazánkban a Pizza Hut.
A koronavírus-járvány, majd a gazdasági válság okozta átrendeződések következtében az emberek gasztronómiai szokásaik terén is megfontoltabbak lettek, előszeretettel választanak á la carte étterem helyett színvonalas street food egységeket.
A magyar lakosság csaknem kétharmada véli úgy, hogy a fokozott zöldség- és gyümölcsfogyasztástól lesz a táplálkozásuk egészséges. A legtöbben a cukros ételekről mondanának le a legkönnyebben egy friss felmérés eredményei szerint.
Az év végi ünnepi időszakban sok családi és baráti összejövetel fontos eleme a pezsgő. A buborékos borkészítmény alkoholos és alkoholmentes változata is egyre népszerűbb, a magyar pezsgők nemzetközi szinten is kedvelt fajták.
A Hungaria Rosé Extra Dry sorozatban negyedszer is nyűgözte le a világ egyik legnagyobb pezsgőversenyének zsűrijét. A Franciaországban zajlott megmérettetésen idén is aranyérmet nyert a magyar pezsgő.
Vadonjatúj étlappal, helyi alapanyagokra építő ételkülönlegességekkel, komplex bisztrókínálattal és csúcspörkölők csúcskávéival várja vendégeit a szarvasi Újváros Bisztró. A tulajdonos testvérpár minden követ megmozgatott, hogy vendégeik a lehető legjobb szájízzel távozzanak.
Hatósági, laboratóriumi és kedveltségi szempontból is mindenben megfeleltek a tokaji aszúk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta terméktesztjén. Az összehasonlító vizsgálatba 17, széles körben elérhető ötputtonyos, 2016-2018-as évjáratú aszúbor került be.
Idén először Magyarország egészéről jelentet meg étteremlistát (National Selection of Hungary) a Michelin Guide francia étteremkalauz, amely eddig Magyarországon csak a budapesti éttermekről közölt minősítést.
Szeptember 30 és október 2 között a Szent István Bazilika előtti téren tartják az ország egyik legnagyobb édességfesztiválját. Az Édes Napok Budapest keretein belül megkóstolhatjuk a főváros 2022-es desszertjét is, melyet kedden mutattak be.
A magyarok közül egyelőre kevesen találkoztak a grúz borokkal, azt pedig szinte csak a szakmabeliek tudják, hogy a bor őshazája Grúzia. Az agyagedényben érlelt borok azonban már kis hazánkban is elérhetőek.
Rendkívüli tételt bocsát árverésre az ország legnagyobb borászati eseményén, a Budapest Borfesztiválon a Törley Pezsgőpincészet. A palack napra pontosan kötődik a vállalat 140 éves születésnapjához, 2022. augusztus 1-hez, ám messze nem ez az egyetlen különlegessége.