Saját kekszet és fagyit dobott piacra a Pécsi Tudományegyetem

Saját kekszet és fagyit dobott piacra a Pécsi Tudományegyetem

A felsőoktatási intézmény immár nemcsak saját arculattal, hanem saját ízekkel is rendelkezik. A két édességet Pécsen lehet megkóstolni.

A szerdai Pont ott Partin mutatkozott be a Pécsi Tudományegyetem saját keksze és fagylaltja. A két édességet Frey Ádámmal, a Frey Cukrászda vezetőjével együtt fejlesztette ki a PTE Kapcsolati Igazgatósága.

Kettős célunk volt: egyrészt a Pécsi Tudományegyetem gyökereire szerettünk volna utalni, másrészt – az egyre több itt tanuló nemzetközi hallgató miatt – Magyarország néhány jellegzetes ízét is be akartuk mutatni. Partnernek a város egyik leginnovatívabb cukrászdáját kértük fel, hogy valósítsa meg elképzeléseinket – mesélte el a koncepciót Győrffy Zoltán kapcsolati igazgató.

Szempont volt az is, hogy az édesség szállítható, könnyen csomagolható és eltartható, valamint gluténmentes legyen, hogy minél szélesebb kör élvezhesse a finomságokat.

Igazi kihívás volt ízben visszaadni a Pécsi Tudományegyetem sokszínűségét – vallotta be Frey Ádám cukrász, aki hozzátette, hogy a végeredmény egy kör alapon Anjou-liliomot formázó, mandulás-szilvás édesség lett, melyet a Frey Cukrászda megfejelt egy szilvaízes mandulafagylalt-verzióval is. Az édességek fejlődéséhez több alkalommal hozzájárultak a PTE polgáraiból verbuvált kóstoló fókuszcsoportok is.

A keksz és a fagylalt egyaránt elérhető lesz mind a keksz, mind a fagylalt a Frey Cukrászdában lesz elérhető. A felsőoktatási intézménynek nem ez az első megjelenése a hazai gasztronómiai palettán, a Pécsi Tudományegyetemnek saját borászata is van.

Majdnem négy éves, felújítás miatti szünet után, december 6-án újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt Bécs helytörténeti múzeuma, a Wien Museum. Az inklúzió és akadálymentesség jegyében újragondolt és felújított kiállítóhely állandó tárlatát ingyen nézhetik meg az érdeklődők.

A Budapesti Közművek keretében működő FKF Köztisztasági Divízió december elején további összesen 150 darab utcai hulladékgyűjtőt helyezett ki a főváros 23 kerületében. A kukák az ünnepek után is az érintett közterületeken maradnak.

November utolsó szombatján különleges fogadtatásban volt részük a Keleti pályaudvarra érkezőknek, a MÁV ugyanis felvonultatta a 75 éve működő Utasellátó eddigi történetének valamennyi étkező- és büfékocsiját. Az érdeklődők bejárhatták és lefotózhatták a járműveket, és vásárolhatta is az étlapokról.