A szerdai Pont ott Partin mutatkozott be a Pécsi Tudományegyetem saját keksze és fagylaltja. A két édességet Frey Ádámmal, a Frey Cukrászda vezetőjével együtt fejlesztette ki a PTE Kapcsolati Igazgatósága.
Kettős célunk volt: egyrészt a Pécsi Tudományegyetem gyökereire szerettünk volna utalni, másrészt – az egyre több itt tanuló nemzetközi hallgató miatt – Magyarország néhány jellegzetes ízét is be akartuk mutatni. Partnernek a város egyik leginnovatívabb cukrászdáját kértük fel, hogy valósítsa meg elképzeléseinket
– mesélte el a koncepciót Győrffy Zoltán kapcsolati igazgató.
Szempont volt az is, hogy az édesség szállítható, könnyen csomagolható és eltartható, valamint gluténmentes legyen, hogy minél szélesebb kör élvezhesse a finomságokat.
Igazi kihívás volt ízben visszaadni a Pécsi Tudományegyetem sokszínűségét
– vallotta be Frey Ádám cukrász, aki hozzátette, hogy a végeredmény egy kör alapon Anjou-liliomot formázó, mandulás-szilvás édesség lett, melyet a Frey Cukrászda megfejelt egy szilvaízes mandulafagylalt-verzióval is. Az édességek fejlődéséhez több alkalommal hozzájárultak a PTE polgáraiból verbuvált kóstoló fókuszcsoportok is.
A keksz és a fagylalt egyaránt elérhető lesz mind a keksz, mind a fagylalt a Frey Cukrászdában lesz elérhető. A felsőoktatási intézménynek nem ez az első megjelenése a hazai gasztronómiai palettán, a Pécsi Tudományegyetemnek saját borászata is van.