Idén is a Belvárosi Sörfesztivál indítja az őszt Budapesten

Idén is a Belvárosi Sörfesztivál indítja az őszt Budapesten

Immár nyolcadik alkalommal kerül sor a fővárosban a hazai sörrajongók egyik legnagyobb eseményére. A Belvárosi Sörfesztivál szeptember 3. és 8. között a Szabadság téren várja az érdeklődőket.

Idén szeptember elején sem marad hazai és nemzetközi sörök nélkül Budapest belvárosa, 2024. szeptember 3. és szeptember 8. között immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Belvárosi Sörfesztivált a Szabadság téren. A hatnapos sörünnep alatt 250 különböző tétel kerül fel a palettára, a hazai kézműves sörfőzdékből és a nemzetközi kínálatból.

A szervezők közleménye szerint a Belvárosi Sörfesztivál kihagyhatatlan mindazok számára, akik szeretik a jó söröket és a minőségi szórakozást. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a Szabadság tér kellemes zöld környezete biztosítja a helyszínt a fesztiválnak. A rendezvényen felvonulnak a legjobb hazai és nemzetközi sörfőzdék, valamint ételfronton változatos street food és FoodTruck kínálattal készülnek a szervezők.

Bár a rendezvényre történő belépés ingyenes, azonban a hideg sörkülönlegességek kóstolására kizárólag a fesztivál hivatalos poharában van lehetőség.

Az egyedi mintával készült poharakat a helyszínen, a rendezvény ideje alatt lehet megvásárolni. A kóstolásra kétféle pohár készült, az egyik a Craft Master One szűkülő szájú prémium pohár, amely bármely pultnál megvásárolható, a másik a Craft Master Bowl, az exkluzív tulipán alakú, limitált számú pohár, amit a Hellopay feltöltő pontokon lehet beszerezni.

Ábrahám Máté sörfőzőmester keze alatt született meg a fesztivál söre, ami idén a Festival Hippie hazy IPA néven található meg. Szinte már hagyomány, hogy a közönség határozza meg a fesztivál sör stílusát, a Festival Hippie 2024-es verzióját új alapanyagok, ízek és technológia jellemzi. A komlórajongók ezúttal a ködös, gyümölcslészerű sűrű irányt határoztak meg Máténak, amelyet egy klasszikus malátaprofil biztosít, hiszen árpa-, búza- és zabmaláta is került a sörlébe. A könnyed, szinte magát itató testet pedig az 5 százalék alkoholfok biztosítja. A sör elkészítése során ötféle komlót használtak fel, amelyek vegyesen érkeztek Németországból, az Egyesült Államokból és Ausztráliából. A aromavilágát déligyümölcsös, ananászos ízjegyek jellemzik. A termék a fesztivál nyitó napján, szeptember 3-án debütál a nagyközönség előtt.

A rendezvény főtámogatója a Spar Magyarország Kft. többek között kasszakupon kedvezménnyel is készül a fesztiválra. Érdemes az otthoni nagy bevásárlást 2024. augusztus 15-28. között intézni, hiszen 15000 forint feletti vásárlás esetén 50 százalékos kedvezményre jogosító kupon kapható a kasszáknál. A kedvezménnyel fél áron lehet megvásárolni az exkluzív fesztivál poharat, a sörfesztivál nyitvatartási idejében a kártyafeltöltő pohárpontoknál. A promócióban részt vevő üzlet típusok: Spar és InterSpar áruházak, valamint a Spar market és partner üzletei.

A fesztivál készpénzmentes, a kiállítóknál kizárólag bankkártyával vagy Hellopay kártyára feltöltött egyenleggel lehet fizetni. További információk és részletek a fesztivál programjáról, a résztvevő sörfőzdékről a rendezvény hivatalos honlapján, valamint a közösségi média felületein érhetőek el.