Több mint egymilliárd palack pezsgő a mérlege 140 évnek, vagyis ennyi különlegességet készített alapítása, azaz 1882. augusztus 1. óta a mai Magyarország legrégebbi és így legnagyobb hagyományokkal rendelkező pezsgőt készítő vállalata. A Törley Pezsgőpincészet Kft.
A fesztiválon részt vevők több mint kétharmada napi szinten 5 ezer forint feletti értékben vásárol ételt magának, a megkérdezettek 33 százaléka pedig több mint 10 ezer forintot költ élelmiszerre naponta.
A komoly üzleti befektetés mellett életeket hivatott menteni a LAMEA Sandwich Corner által indított kriptovaluta. A tokennel az innsbrucki székhelyű szendvicsező minden éttermében lehet már fizetni, a vállalat célja pedig az, hogy az emberek tudatosan vásároljanak és a termékek összetevőire nagyobb figyelmet szenteljenek világszerte.
Az elsők között érik be Európában a Csabagyöngye, így 2022-ben is ez a tradicionálisan magyar szőlőfajta nyitja meg a szüreti időszakot. A rendkívül száraz időjárás a szőlőt sem kímélte, amely várhatóan hatással lesz a szüretelt mennyiségre.
Újabb rangot díj érkezett haza Magyarországra, a világ egyik legnagyobb borversenyén, a Decanter World Wine Awards-on egy magyar pezsgő hódította el a bronzérmet!
A gombócok árának drasztikus drágulása miatt egyre többen kísérleteznek az otthoni fagylaltkészítéssel. Szakértői előrejelzések alapján idén rekordévet zárhatnak a hűsítő édességek alapanyag gyártói.
A világ egyik legtekintélyesebb borversenyén olaszrizling fajtaborként először nyert platina elismerést a Zelna Borászat 2021-es olaszrizlingje. A Londonban megrendezett 19. Decanter World Wine Awards-ra idén 54 országból több mint 18 ezer tételt neveztek a borászatok.
Fazekas Ádám neve nem csenghet ismeretlenül a fagyirajongók előtt, hiszen ő álmodta meg a díjnyertes Pisztácia Gyümölcsét, de a zöldfűszeres fetafagyija is sokak szívébe lopta be magát. Most azonban olyan újdonsággal rukkolt elő, amin sokan meghökkennek
A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.
Tízből hat magyar naponta vásárol kenyeret, és egy átlagos háztartásnak 1,6 kilogramm a heti kenyérfogyasztása – derült ki a JÓkenyér megbízásából készült, a 18-65 éves magyar lakosságot reprezentáló országos online kutatásból.
Az Aldi Magyarország Szik Mátyás sommelier szakértő bevonásával újítja meg gazdag borkínálatát. Az együttműködés elsődleges célja az Aldi Vinotéka borkínálatának frissítése a magyar fogyasztók igényeinek megfelelően.
Megérkezett az első NFT a magyar gasztronómia világába, méghozzá rögtön két verzióban is: egy virtuális arany burger (NFT), illetve egy kézzelfogható, ehető hamburger formájában.
Terápiás céllal sörfőzdét nyitottak egy bécsi id��sek otthonában. A lakóknak nemcsak jó szórakozás a sörfőzés, de az egészségükre is jó hatással van. Az itt készült söröket – Oma és Opa – más nyugdíjasotthonok lakói is megvásárolhatják.
A Szekszárdi borvidéken már hagyománynak számít a borászok együttműködése a térség szakmai presztízsének további növelése, a borkultúra fejlesztése és népszerűsítése érdekében.