Nemcsak a Tour de Hongrie rajtolt el, a verseny söre is elkészült

Nemcsak a Tour de Hongrie rajtolt el, a verseny söre is elkészült

A magyar kerékpáros körverseny már elkezdődött, a viadal sörszponzora pedig Chain Breaker IPA néven elkészített a Tour de Hongrie hivatalos sörét, amely többek között a verseny bizonyos helyszínein is kapható lesz.

A magyar kerékpáros körverseny, a 44. Tour de Hongrie május 10. és 14. között zajlik, Szentgotthárdról rajtolt, és Budapesten zárul. Az immár az UCI ProSeries versenyei közé is fellépő magyar bringaverseny egyre népszerűbb, így a szponzorok számára is egyre rangosabb megjelenési lehetőségnek számít. Így nem véletlen az sem, hogy immár hivatalos sörszponzora is van a versenynek: a Monyo Brewing Co.

A sörfőzde csapata a Tour de Hongrie szervezőivel közösen hozta össze a kerékpárosok számára is megfelelő, szuper könnyű és szuper komlós, extra limitált Chain Breaker American IPA sört.

Az italt nem csupán a cég felületein lehet beszerezni, a szponzor guruló sörbárja, a Monyo BeerTruck a szombati szakasz célállomásán, Dobogókőn, valamint a vasárnapi szakasz célterületén belül is megtalálható lesz.

Majdnem négy éves, felújítás miatti szünet után, december 6-án újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt Bécs helytörténeti múzeuma, a Wien Museum. Az inklúzió és akadálymentesség jegyében újragondolt és felújított kiállítóhely állandó tárlatát ingyen nézhetik meg az érdeklődők.

A Budapesti Közművek keretében működő FKF Köztisztasági Divízió december elején további összesen 150 darab utcai hulladékgyűjtőt helyezett ki a főváros 23 kerületében. A kukák az ünnepek után is az érintett közterületeken maradnak.

November utolsó szombatján különleges fogadtatásban volt részük a Keleti pályaudvarra érkezőknek, a MÁV ugyanis felvonultatta a 75 éve működő Utasellátó eddigi történetének valamennyi étkező- és büfékocsiját. Az érdeklődők bejárhatták és lefotózhatták a járműveket, és vásárolhatta is az étlapokról.