A Michelin által ajánlott vendéglátóhelyek is várnak az Országos Étteremhéten

A Michelin által ajánlott vendéglátóhelyek is várnak az Országos Étteremhéten

Minden korábbi rekordot felülmúlt a tavaszi Étterem Héthez csatlakozó vendéglők száma, ráadásul Michelin-ajánlású és Bib Gourmand díjazottak is bekapcsolódnak az immár 11 napos akcióba.

A 2023 tavaszi Országos Étteremhét nagy újdonsága, hogy több, a Michelin által ajánlott, illetve Bib Gourmand minősítéssel rendelkező étterem is ott lesz a résztvevők között: az etyeki Rókusfalvy Fogadó, a balatonszemesi Kistücsök, a kéthelyi Lokal47, az egri Macok bisztró, a miskolci Avalon és Végállomás Bisztró.

Az Országos Étterem Hét több mint 10 éve várja tavasszal és ősszel azokat, akik megkóstolnák az ország top éttermeinek legfrissebb kínálatát, megismernék konyháikat és a gasztronómiai trendeket. A résztvevő éttermek kifejezetten a rendezvényre állítják össze válogatott alapanyagokra épülő, gondosan megkomponált 3 fogásos menüsoraikat, amelyeket egyedi fix áron kínálnak.  A vendéglátóhelyek évek óta három kategóriában mutatkoznak be: idén a top kategóriában 5900 forinttól, a prémium kategóriában 7900 forinttól, az exkluzív besorolású éttermekben pedig 9900 forinttól kínálják a menüsorokat, szervizdíjjal együtt. Ha pedig valaki az adott étterem még szélesebb választékát szeretné megismerni, erre is van lehetőség – szintén az eseményre szabott, kedvező kiegészítő felár ellenében.

Akik az elmúlt években rendszeresen látogatták a rendezvényt, tudják, hogy az Országos Étterem Héten kínált menüsorok kiváló minőségű és sok esetben különleges, ritka alapanyagokra épülnek – ez idén márciusban is így lesz.

Az esemény kizárólag előzetes asztalfoglalással látogatható, amire a www.etteremhet.hu weboldalon van lehetőség. A foglalható helyek száma limitált, mivel a résztvevő éttermek is exkluzív eseményként tekintenek az Étterem Hétre: a foglalási lehetőségek kialakításakor figyelembe veszik az adott étterem nagyságát, az átlagos forgalmat az adott időpontban, és ehhez igazítják a fogadható vendégek maximális számát.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.