A Szekszárdi borvidéken már hagyománynak számít a borászok együttműködése a térség szakmai presztízsének további növelése, a borkultúra fejlesztése és népszerűsítése érdekében.
A grand café életérzés minden jellegzetességével nyitott újra a Centrál Kávéház. A 135 éves kultúrtörténeti legenda nem csak az enteriőrt tekintve frissült fel, de ételkínálatában is: a francia és magyar bisztróételek, valamint a comfortfood széles kínálatával, megannyi édes finomsággal, továbbá kényelmes terasszal és irodalmi étlappal várja vendégeit.
Izgalmas gasztroélmény várja azokat, akik a rétsági vagy a budapesti Fazekas Cukrászdába látogatnak: az idei szezonra is új ízekkel rukkolt elő a világbajnok fagylaltkészítő.
A Pécsi Tudományegyetem és a Varga Pincészet részvételével elindított projekt célja, hogy a legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesszenek.
Az osztrák fővárosban – és egész Ausztriában – igazi kultusz övezi a fagylaltot: nemcsak a városlakók imádnak fagyizni, de a fagylaltkészítőknek is vannak már hagyományaik. A szezont az év fagylaltja megválasztásával kezdik, tartanak fagyihetet, a gyerekeknek pedig a nyári szünet első hetét édesítik meg csupa nekik való fagyival.
Milyen süteménytrendek jellemezhetik a 2022-es évet? És vajon merre halad a cukrászipar? A cukrászmesterek szerint a koronavírus-járvány arra is kihatással van, milyen édességek kerülnek a pult mögé.
Európa egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező borkiállítása, a párizsi Vinexpo – Wine Paris 2022, amely a járványhelyzet miatt két év után idén februárban kerülhetett ismét megrendezésre.
Járni az országot, szép helyeken megpihenni, jó borokat és finom falatokat fogyasztani, miközben kicsit elszakadunk a mindennapok taposómalmától. Ebben segít az Országos Bortúra, Magyarország borturisztikai applikációja!
Riminiben, a legnagyobb olasz fagylaltkiállításon mutathatja be a tudományát hamarosan Fazekas Ádám cukrászmester, akinek pisztáciafagyija megnyerte az idei világbajnokságot.
Kevesen tudják, de hazánkban nemzetközi hírű csokimanufaktúrák is működnek. Ilyen például a Sweetic, amely számos díjat bezsebelt a legrangosabb versenyeken.
Átlagosan közel 20 kilogramm péksüteményt fogyaszt évente minden egyes magyar. Ez a szám megduplázódott az elmúlt 5 évben, miközben a kenyérfogyasztás jelentős csökkenést mutat.
A legújabb kutatások szerint a koffein hatással van az úgynevezett barna zsírszövetre és hozzájárul a hőtermelő folyamathoz, ami lehetővé teszi a zsírégetést.
Érdemes tisztában lenni a boltok nyitvatartásával, és a szilveszteri buli kellékeit is javasolt a nagy roham előtt beszereznünk, így például az olyan slágertermékeket, mint a virslit, az alkoholos italokat vagy a lencsét.