Nemzetközi borversenyt hoz létre a Winelovers

Nemzetközi borversenyt hoz létre a Winelovers

Június 20 és 22 között első alkalommal rendezik meg Budapesten a Winelovers Wine Awards nemzetközi borszakmai díjat.

Winelovers Wine Awards néven nemzetközi borszakmai elismerést alapít a Winelovers; a június 20-22-re meghirdetett borversenyt nagyközönségnek szóló programok is kísérik a Continental Hotel Budapestben.

A Winelovers eddig a 100 legjobb magyar bor versennyel a hazai termelők legjobbjait kereste, a Winelovers Wine Awardsra azonban már külföldi borászatok is nevezhetnek, a korábbi bírálók csapatát pedig neves külföldi és magyar véleményformáló szakemberek egészítik ki – jelentették be a szervezők.

Kihangsúlyozták, hogy az új nemzetközi borverseny zsűrijébe olyan szaktekintélyeket hívtak meg, akiknek a szakmai tudásuk mellett komoly szavuk van a világ borpiacán. A zsűriben ott lesz többek között Essi Avellan, a pezsgők egyik legavatottabb Master of Wine (MW) szakértője; Rose Murray Brown MW; Elizabeth Gabay MW, a "rozéspecialista"; Lenka Sedlackova MW; Czinki Tamás, az egyetlen Master Sommelier; Julia Scavo sommelier; Ruairi Kavanagh, a Wine Searcher szerkesztője, valamint további külföldi és magyar borkereskedők, sommelier-k és borszakírók.

A Winelovers Wine Awardson a nevezett borok hat kategóriában (pezsgő, illatos fehérbor, száraz fehérbor, rozé, vörösbor és édes bor) kategóriákban versenyezhetnek. A Grand Gold, Gold és Silver érmek mellett, Bronze és Commended díjakat is kiosztanak, ezeken felül több különdíjat is odaítélnek majd.

A Winelovers Wine Awards borverseny délutánjain a közönséget mesterkurzusok várják, majd a harmadik napon a Winelovers Expón az érdeklődők együtt kóstolhatnak a zsűritagokkal és a borászokkal.

A Winelovers Wine Awardsra június 15-ig lehet nevezni bármelyik kategóriában.

Napjainkban egyre szélesebb vállalati körökben téma a dolgok internete (Internet of Things, azaz IoT). Ez nem csupán egy felkapott trend, a segítségével egy gyártóvállalat ma már lényegesen célirányosabban, olcsóbban, csökkentett állásidővel és kevesebb meghibásodással termelni.

A világon elsőként teljesítette vegyespáros az egyik legkeményebb sarkvidéki kihívást. Vámos Nóra Rakonczay Gáborral 30 nap alatt, 560 kilométeren át, hóban, viharos szélben, átlagosan mínusz 20 fokban, szánjukat maguk után húzva, hihetetlen akaraterőről és kitartásról tanúbizonyságot téve valósította meg az Eisberg Grönland síexpedíciót.