Sörkülönlegességekkel és szakmai érdekességekkel vár a Nyitott Főzdék Napja

Sörkülönlegességekkel és szakmai érdekességekkel vár a Nyitott Főzdék Napja

Május 20-án ismét megrendezésre kerül a magyarországi kisüzemi sörfőzdék ünnepe, a Nyitott Főzdék Napja. Idén ráadásul országos közönségszavazást tartanak arról, hogy melyik a legnépszerűbb kisüzemi gyümölcsös sör.

Már nem kell sokat aludniuk a legínyencebb sörkedvelőkenk, hiszen május 20-án kerül megrendezésre az idei Nyitott Főzdék Napja. A szombati eseményen kinyitnak a magyar kisüzemi sörfőzdék, hogy bemutassák magukat és söreiket a nagyközönségnek. Többek között sörbemutatók, főzdetúrák, sörkóstolók várják a sörfőzdékbe látogató vendégeket.

A programhoz csatlakozó főzdékben a sörmester személyesen várja majd a vendégeket, akik megismerkedhetnek a sör alapanyagaival, végigkísérhetik az ital készítésének folyamatát és akár megkóstolhatják a legjobb minőségű alapanyagokat is. 

A Nyitott Főzdék Napján több sörfőzde is bemutatja majd új termékeit is. Az idei esemény kiemelt témáját pedig a gyümölcs és a sör összhangja szolgáltatja.

Knap Gábor, a Nyitott Főzdék Napja főszervezője elmondta, hogy a gyümölcs és a sör tematikába illeszkedő termékeket ezen a napon egyedi, kiegészítő címkével látják el. A sörfőzdék vendégei pedig, kizárólag a rendezvény ideje alatt egy online felületen adhatják le szavazatukat a kiemelt termékekre.

A legnépszerűbbnek bizonyuló sör 2023 során egész évben viselheti a Nyitott Főzdék Napja legnépszerűbb söre medált.

A Nyitott Főzdék Napjához az ország különböző részeiről eddig csaknem húsz sörfőzde csatlakozott már. A helyszínek listájáról, és az egyes kisüzemek programjairól a nyitottfozdek.hu oldalon lehet tájékozódni.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.