Egy prosecco is bekerült az egyik legrangosabb bormagazin 100-as listájára

Egy prosecco is bekerült az egyik legrangosabb bormagazin 100-as listájára

Remek eredményt ért el a Mionetto Luxury Valdobbiadene Superiore Prosecco D.O.C.G Brut, ugyanis bekerült az amerikai Wine Spectator magazin 2023-as, TOP 100-as összeállításába. Prosecco ilyen komoly szakmai elismerésben nagyon ritkán szokott részesülni.

A világ vezető borszakmai magazinjai között számon tartott Wine Spectator igen jelentős elismerésben részesítette a Magyarországon is elérhető és népszerű Mionetto Luxury Valdobbiadene Superiore Prosecco D.O.C.G Brut. A lap ugyanis beválasztotta az italt a 2023-as év legjobb borait tartalmazó TOP 100-as listájára.

Egzotikus jázmin, őrölt kardamom és kurkuma kanyarog a vérnarancsos granita, sárgadinnye és lime jegyei között. Ezt kapjuk ettől a fényes és kiegyensúlyozott proseccotól – írták az italról a magazin szakértői.

A Mionetto itala a TOP 100-as lista történetében a valaha legmagasabban értékelt prosecco. Ezek a fajta italok eddig nagyon ritkán kerültek be a világ borászati legjeit összegyűjtő rangsorba. Egészen 1988-ig visszamenőleg ugyanis a Mionetto mindössze a harmadik prosecco, amit az amerikai lap listázott.

Az elismerés annak a szoros együttműködésnek a visszaigazolása, amely a valdobbiadenei gazdák, a pincészet szakemberei és dolgozói között immár évtizedek óta zajlik. Ennek a kapcsolatnak az eredménye minden Mionetto palackban megtalálhatóak – emelte ki az elismeréssel kapcsolatban Alessio Del Savio, a borászat vezetője.

A pincészetet 1887-ben alapította Francesco Mionetto a prosecco vidék szívében, Valdobbiadene gyönyörű vidékén. A borászat pedig az elmúlt mintegy másfél évszázadban a prosecco készítés egyik legismertebb szakértőjévé vált. Napjainkra már a világ egyik vezető prosecco márkájává nőtte kis magát, és Magyarországon is az egyik legnépszerűbb márka.

A borítókép forrása: Mionetto Luxury Valdobbiadene Superiore Prosecco D.O.C.G Brut

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.