Egy prosecco is bekerült az egyik legrangosabb bormagazin 100-as listájára

Egy prosecco is bekerült az egyik legrangosabb bormagazin 100-as listájára

Remek eredményt ért el a Mionetto Luxury Valdobbiadene Superiore Prosecco D.O.C.G Brut, ugyanis bekerült az amerikai Wine Spectator magazin 2023-as, TOP 100-as összeállításába. Prosecco ilyen komoly szakmai elismerésben nagyon ritkán szokott részesülni.

A világ vezető borszakmai magazinjai között számon tartott Wine Spectator igen jelentős elismerésben részesítette a Magyarországon is elérhető és népszerű Mionetto Luxury Valdobbiadene Superiore Prosecco D.O.C.G Brut. A lap ugyanis beválasztotta az italt a 2023-as év legjobb borait tartalmazó TOP 100-as listájára.

Egzotikus jázmin, őrölt kardamom és kurkuma kanyarog a vérnarancsos granita, sárgadinnye és lime jegyei között. Ezt kapjuk ettől a fényes és kiegyensúlyozott proseccotól – írták az italról a magazin szakértői.

A Mionetto itala a TOP 100-as lista történetében a valaha legmagasabban értékelt prosecco. Ezek a fajta italok eddig nagyon ritkán kerültek be a világ borászati legjeit összegyűjtő rangsorba. Egészen 1988-ig visszamenőleg ugyanis a Mionetto mindössze a harmadik prosecco, amit az amerikai lap listázott.

Az elismerés annak a szoros együttműködésnek a visszaigazolása, amely a valdobbiadenei gazdák, a pincészet szakemberei és dolgozói között immár évtizedek óta zajlik. Ennek a kapcsolatnak az eredménye minden Mionetto palackban megtalálhatóak – emelte ki az elismeréssel kapcsolatban Alessio Del Savio, a borászat vezetője.

A pincészetet 1887-ben alapította Francesco Mionetto a prosecco vidék szívében, Valdobbiadene gyönyörű vidékén. A borászat pedig az elmúlt mintegy másfél évszázadban a prosecco készítés egyik legismertebb szakértőjévé vált. Napjainkra már a világ egyik vezető prosecco márkájává nőtte kis magát, és Magyarországon is az egyik legnépszerűbb márka.

A borítókép forrása: Mionetto Luxury Valdobbiadene Superiore Prosecco D.O.C.G Brut

A Magyar Terméket és védjegyrendszerét beemelik a közoktatás tananyagába. A diákok esettanulmányokon, játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg a hazai előállítású termékekhez kapcsolódó ismeretanyagot.

Országszerte több mint négyszáz helyszínen várja a látogatókat az ország legnagyobb kulturális eseménye. A Múzeumok Éjszakája idei kiemelt helyszínei Székesfehérvár és Esztergom, de Budapesten és sok vidéki városban is igazi programkavalkádra lehet számítani. A szervezők nem feledkeztek meg a foci Eb-ről sem.

Tesztüzemben immár az utasok számára is elérhető a MÁV integrált útvonaltervező-szolgáltatása. Az EMMA rendszerében elérhető szolgáltatások köre a vasúttársaság szerint a közeljövőben bővülni fog.

A hét közepi, Debrecenben megrendezett időfutam országos bajnokság után vasárnap Pannonhalmán került sor a férfiak és a nők országúti mezőnyversenyére. A 91,2 kilométeres távnak enyhén felhős időben, 21 fokban vágott neki a 15 fős – U23-as és felnőtt – női mezőny. A 16,8 kilométeres Pannonhalma-Győrság-Halomalja-Pázmándfalu-Nyalka-Pannonhalma kört ötször teljesítették a bringások, hogy aztán egy pannonhalmi kis kör után a bencés monostor előtt érjenek célba. A második nagy körben az addig egyben, nyugodt tempóban haladó mezőnyben tempóváltás történt, az elmúlt négy kiírás bajnoka, az U23-as...