Ismét megválasztották a Budapest Airport borait

Ismét megválasztották a Budapest Airport borait

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

Május 9-én tartották a Budapest Airport második borversenyét, ahol a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető vállalat legfontosabb partnereinek részvételével egy exkluzív, közel 300 magyar bor felvonultatásával megrendezett kóstolón, elismert borszakértők segítségével választották ki azokat a minőségi italokat, amelyek egy éven át képviselik Magyarország kapuját.

A repülőtér-üzemeltető tavaly tavasszal, hagyományteremtő jelleggel rendezte meg első borversenyét, amelynek keretében több mint háromszáz induló közül választották ki a Budapest Airport borait. Az akkor nyertes italok egy éven át képviselték a repülőteret, különböző rangos eseményeken és üzleti ajándék formájában. A vállalat idén ismét lehetőséget biztosított a magyar pincészeteknek, hogy legkiválóbb boraikkal versenybe szálljanak a címért.

Az 1. Terminálon megrendezett exkluzív eseményen a Budapest Airport vezetősége, munkatársai és partnerei vakkóstolással, meghatározott szempontok szerint, borszakértői iránymutatás mellett választották ki a BUD Wine címet viselő prémium, gasztro, valamint új kategóriaként természethű borokat, amelyek a következő egy évben képviselik a régió legjobb repülőteréhez illő magas minőséget. A Budapest Airport célja a programmal, hogy megtalálja a Magyarország kapuját méltó módon képviselő italokat, és ezzel is támogassa a híres magyar borkultúrát, illetve a hazai kulturális értékeket képviselő pincészeteket.

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok: prémium vörösbor, prémium fehérbor, gasztro vörösbor, gasztro fehérbor és természethű bor. A jelentkezők száma még a tavalyit is túlszárnyalta, összesen 87 pincészet 288 bora indult a versenyen, ezzel 19 borvidék képviseltette magát az este folyamán. Az borverseny fővédnöke Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke, Magyarország egyik legismertebb borszakértője volt.

A vezetőség és a partnerek döntése alapján a BUD Wine cím győztesei:

  • Prémium fehérbor: Veszprémi Érseki Pincészet – Mandorla Rajnai rizling 2022
  • Prémium vörösbor: Sauska – Cuvée 7
  • Gasztro fehérbor: Tűzkő Birtok – Gewürztraminer 2023
  • Gasztro vörösbor: Koch Borászat – Kadarka 2022
  • Természethű bor, azaz organikus módon, biológiai beavatkozás nélkül készített bor: Gróf Degenfeld Szőlőbirtok – Hárslevelű 2023

A Budapest Airport első, tavaly megrendezett borversenyén a Béres Szőlőbirtok és Pincészet, a Szekretár Borbirtok, az Angyal Borászat és a Bolyki Pincészet italai kerültek ki győztesként. A kiválasztott italokból az elmúlt egy évben több száz palack képviselte a Budapest Airportot üzleti ajándékként, rangos partneri rendezvényeken és munkavállalói eseményeken.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Történetének eddigi legnagyobb csatornaépítési projektjébe kezdett a bécsi csatornázási művek, a Wien Kanal. A Wienfluss alatt futó csatornát kilenc kilométerrel hosszabbítják meg, hogy villámárvizek esetén is környezetbarát módon tudják elvezetni a hirtelen lezúduló csapadékot.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.