Idén is várja a borkedvelőket a Vingardium Borliget

Idén is várja a borkedvelőket a Vingardium Borliget

Június 16 és 17 között a fővárosi Erzsébetliget lesz a házigazdája a nyár első nagy fővárosi borfesztiváljának.

Június közepén kerül sor az idei nyár első nagy borfesztiváljára a Vingardium Borligetre. A június 16-án és 17-én, a budapesti Erzsébetligetben megrendezésre kerülő esemény az ország különböző borvidékeiről érkező mintegy 30 pincészettel, gasztronómiai kiállítókkal, programokkal és koncertekkel várja a vendégeket.

Bár a Vingardium Borliget elsősorban borfesztivál, ám nem csupán a borkedvelők, hanem az egész család számára kikapcsolódást kínál. A fesztivál helyszíne az Erzsébetliget központi része lesz, a borfesztivál az Erzsébetligeti Színház társszervezésében valósul meg.

Aki a borok miatt látogat el a rendezvényre, az a hétvége során szinte az összes magyarországi borvidéket végigkóstolhatja. Többek között olyan pincészetek lesznek az eseményen, mint Harsányi, Feind, Dominium, Dubitz, Gobri, Kontyos, Csiki, Juhász, Petrényi, Laposa és még sokan mások.

Az ínyencek nemcsak inni, hanem enni is tudnak majd, hiszen a gasztroudvarban többek között különleges sajtok, kézműves hamburger, kenyérlángos, kürtős kalács és az elmaradhatatlan desszert különlegességek is megtalálhatók.

Bár már a délutáni borozgatás alatt élvezhetjük a zenéket, a legnagyobb attrakciók este lesznek, amikor a nagyszínpadon élő zene várja a kikapcsolódni vágyókat. Ezen kívül számos kísérőprogram lesz a helyszínen, többek között borkurzus is sommelier vezetésével.

A rendezvényre a belépés ingyenes, borokat kóstolni azonban csak a megvásárolt fesztiválpohárból lehetséges. További információkért és a részletes programért érdemes felkeresni a Vingardium Borliget honlapját.

November utolsó szombatján különleges fogadtatásban volt részük a Keleti pályaudvarra érkezőknek, a MÁV ugyanis felvonultatta a 75 éve működő Utasellátó eddigi történetének valamennyi étkező- és büfékocsiját. Az érdeklődők bejárhatták és lefotózhatták a járműveket, és vásárolhatta is az étlapokról.

Az október záróértékéhez viszonyítva jelentős eredményeket mutatott a BUX. A Budapesti Értéktőzsde elsődleges részvénymutatója 57 878,43 ponton fejezte be a hónapot, ami 3,3 százalékos erősödés az előző hónaphoz képest. A november a csengetések terén is aktív volt a pesti parketten.

Az olimpiai ezüstérmes sportembert négy évre választották a Magyar Öttusa Szövetség elnökévé. Balogh Gábor viharos időszakban veszi át a kormányrudat, ugyanis a sportág az átalakulás kellős közepén van.