Idén is várja a borkedvelőket a Vingardium Borliget

Idén is várja a borkedvelőket a Vingardium Borliget

Június 16 és 17 között a fővárosi Erzsébetliget lesz a házigazdája a nyár első nagy fővárosi borfesztiváljának.

Június közepén kerül sor az idei nyár első nagy borfesztiváljára a Vingardium Borligetre. A június 16-án és 17-én, a budapesti Erzsébetligetben megrendezésre kerülő esemény az ország különböző borvidékeiről érkező mintegy 30 pincészettel, gasztronómiai kiállítókkal, programokkal és koncertekkel várja a vendégeket.

Bár a Vingardium Borliget elsősorban borfesztivál, ám nem csupán a borkedvelők, hanem az egész család számára kikapcsolódást kínál. A fesztivál helyszíne az Erzsébetliget központi része lesz, a borfesztivál az Erzsébetligeti Színház társszervezésében valósul meg.

Aki a borok miatt látogat el a rendezvényre, az a hétvége során szinte az összes magyarországi borvidéket végigkóstolhatja. Többek között olyan pincészetek lesznek az eseményen, mint Harsányi, Feind, Dominium, Dubitz, Gobri, Kontyos, Csiki, Juhász, Petrényi, Laposa és még sokan mások.

Az ínyencek nemcsak inni, hanem enni is tudnak majd, hiszen a gasztroudvarban többek között különleges sajtok, kézműves hamburger, kenyérlángos, kürtős kalács és az elmaradhatatlan desszert különlegességek is megtalálhatók.

Bár már a délutáni borozgatás alatt élvezhetjük a zenéket, a legnagyobb attrakciók este lesznek, amikor a nagyszínpadon élő zene várja a kikapcsolódni vágyókat. Ezen kívül számos kísérőprogram lesz a helyszínen, többek között borkurzus is sommelier vezetésével.

A rendezvényre a belépés ingyenes, borokat kóstolni azonban csak a megvásárolt fesztiválpohárból lehetséges. További információkért és a részletes programért érdemes felkeresni a Vingardium Borliget honlapját.

A tartós hőség megterheli a szervezetet, különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. A legmagasabb szintű hőségriasztást július 18-ig hosszabbította meg az NNGYK és a Katasztrófavédelem.

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében. Kifejezetten nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a várakozásoknak megfelelően valamelyest a hollandok voltak aktívabbak. Ugyan nagy helyzet nem volt a meccs elején, az Oranje mégis vezetést szerzett Simons egyéni villanásának köszönhetően, ugyanis labdaszerzése után egy pontos lövéssel maga is fejezte be az akciót. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak az angolok, akik 11-esből hamar egy...