Kultúra

Néhány héttel ezelőtt jelentkezett új dallal a pop-soul műfaj feltörekvő tehetsége, Alessia Selini. A Time című dal időtálló szöveggel és érzelmes zongorajátékkal szólítja meg a hallgatót.

Az év eddigi legnézettebb sorozata mindent megtesz, hogy kilépjen a nagy előd árnyékából. Ennek érdekében nem is váratott meg minket sokáig az első jelentős csatajelenettel. De természetesen az áskálódás sem szünetel.

A versengés áll a középpontjában a Bécsi Szépművészeti Múzeum őszi kiállításának. Az Idolok és riválisok című tárlat nemcsak azt mutatja meg, miként versenyeztek egymással az ókori, a reneszánsz vagy a barokk művészek, hanem újra szembeállít több, akkoriban egymással rivalizáló alkotást is.

Az első epizód hihetetlen sikerei után már meg is érkezett a Sárkányok háza második része, és vele együtt a Királyvárra jellemző udvari intrikák is visszatértek a képernyőre.

Különleges kiállítással és vásárral várja szeptember 1-23. között a látogatókat a Virág Judit Galéria, illetve a Bodó Galéria és Aukciósház. Németh Miklós festő- és grafikusművész tíz évvel ezelőtt hunyt el, az egyben maradt gazdag életmű jelentős részének értékesítésével a gyűjtemény tulajdonosa bízta meg a galériát.

Az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetőségünk rá, az idén azonban újfent ellátogatott az ország legdélebbi fesztiváljára a GazMag, és nem is csalódtunk az augusztus 2. és 6. között immár tizenötödik alkalommal megrendezett Ördögkatlan Fesztiválban.

Az idén augusztus 17-20. Mátra-Sástón megrendezésre kerülő Fekete Zaj a zenei felhozatal mellett azért is nagyon csábító, mert egy gyönyörű tó mellett, az erdő mélyén, egy lelkes és nyitott közösség tagjaként barangolhatunk, miközben az underground legkevésbé látható rétegeiben mélyedhetünk el.