Kalapács alá kerülnek Falco személyes tárgyai

Kalapács alá kerülnek Falco személyes tárgyai

Az osztrák zenészlegenda 25 évvel ezelőtt vesztette életét. Falco személyes tárgyaiból most tart árverést a bécsi Dorotheum, a rajongók 2023. június 28-ig licitálhatnak az néhány személyes tárgyára

A mai napig Falco – polgári nevén Johann Hölzel – az egyetlen német nyelvű zenész, aki kislemezével felkerült az amerikai Billboard slágerlista élére. „Rock Me Amadeus��� című slágeréért 1986. június 6-án megkapta a Pop Amadeus Díjat, a mai Amadeus Award elődjét. Most akár ezt a márványtalapzaton álló aranyozott puttót is megszerezheti, aki részt vesz a Dorotheum 2023. június 28-i online aukcióján, ahol Falco néhány személyes tárgyát árverezik el halálának 25. évfordulója alkalmából.

A szobrocska mellett kalapács alá kerül az énekes Tony Alamo farmerdzsekije is, amelyen a Texas és a Lone Star felirat olvasható és strasszokkal van kirakva. Az extravagáns darabokat kedvelőknek lehet jó fogás az a bézs vászonkabát, amelynek belsejét ezüst flitterek borítják, a gombjai pedig tízschillinges érmék. Falco az 1986-os Emotional Tour során viselte a felsőt. A ruhadarabok kikiáltási ára 600 euró, a puttóé 500 euró.

Az árverési tárgyakat 2023. június 17-ig a bécsi Dorotheumban, június 20-28. között pedig a grazi Dorotheumban lehet megnézni. Licitálni 2023. június 28., 13 óráig lehet a www.dorotheum.com/falco oldalon.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.