Kultúra

Az osztrák zenészlegenda 25 évvel ezelőtt vesztette életét. Falco személyes tárgyaiból most tart árverést a bécsi Dorotheum, a rajongók 2023. június 28-ig licitálhatnak az néhány személyes tárgyára

Több mint egy évtized elteltével a bécsi Albertina Modernben látható újra kiállítása Európában az egyik legismertebb japán kortárs művésznek, Nara Jositomonak. Az „All My Little Words” című tárlat a művész munkásságának negyven évét öleli fel.

Különleges alkotással készült húsvétra Zsigóné Kati, a művész elkészítette munkásságának világszínvonalú remekét, a Világunk Tojását. A híres tojásdíszítő 100 mintát, köztük 40 kimagasló hírességet, ismert személyt jelenített meg, egyetlen strucctojáson.

A Few Degrees More (Will Turn the World into an Uncomfortable Place) a címe a bécsi Leopold Museum legújabb akciójának, amelynek keretében ferdén lógó tájképekkel hívja fel a figyelmet a klímaváltozásra.

A Magyar Nemzeti Levéltár és a Magyar Nemzeti Múzeum összefogásában új szempontok alapján vizsgálják meg az összes, hazai közgyűjteményben őrzött, aranyból készült királyi pecsétet, vagyis az aranybullákat.

Február közepén új dallal örvendeztette meg a rajongókat az Ankor. A spanyol alternatív metál zenekar készülő lemezének második dalát, az Obliviont publikálta videoklippel együtt.

Február elején mutatta be legújabb dalát az elektronikus pop egyik feltörekvő csillaga, Camila Knight. A spanyol énekes-dalszerző No Need To Say Goodbye című dala a készülő új lemezének előfutára is egyben.

A Schönbrunni Állatkert lakóinak szerelmi élete, páros belépők, exkluzív tárlatvezetés vagy hajókázás a Dunán – különleges programokkal készülnek Valentin-napra az osztrák főváros intézményei.