Kultúra

Csillogó krómok, szemet gyönyörködtető formák, bivaly erős motorok és V8 szimfónia. Az amerikai autós sereg immáron 17. alkalommal vette be magát a Monostori erődbe. A 4 napig tartó hadgyakorlat során a cél a totális szabadság megélése. Fegyverük a lóerőktől duzzadó járművek, a gumifüst, a motordübörgés és a rock and roll.

A héten felgyorsulnak az események a Rockmaraton Fesztivál háza táján: nyilvánossá vált az első 5+1 fellépő! 2017. július 11-16. között ismét Dunaújváros ad otthont a fesztiválnak – a brazil Sepultura már biztosan érkezik a tengerentúlról. A magyarok közül is egy visszatérő ötös fogatot jelenthetünk be: a Lord, az Ossian és a Prosectura mellett a Road és a Paddy and the Rats csapatát is a fellépők között köszönthetjük. 2017. január 30-ig 13 990 Ft-ért kaphatóak a bérletek a Ticketportál hálózatában:

9. Ördögkatlan Fesztivál – 2016. augusztus 2-6. A kilences számot vizsgálva találtunk egy aranyos történetet az ördögről és a koldusról.* Utóbbinak minden számra kell mondania valami találót. A kilences számra ezt válaszolja a koldus: _„_Akinek kilenc disznó szalonnája van a padlásán, nem fut a szomszédba pörkölni valóért!” Régi lehet a történet, mert ha a koldus 2008 után született volna (hiszen azóta találkozunk minden augusztusban ezekben a dél-baranyai falvakban) minden bizonnyal csak annyit mond: „Ördögkatlan!” Lehetséges persze, hogy a koldus csak nem akarta elijeszteni az ördögöt, ez...