Budapesten is fellép ősszel Lindsey Stirling hegedűművész

Budapesten is fellép ősszel Lindsey Stirling hegedűművész

Bejelentette 2024-es európai turnéjának helyszíneit és dátumait a világhírű hegedűművész, Lindsey Stirling. Az előadó októberben Magyarországra is ellátogat, hogy bemutassa Duality című új albumát.

A többszörösen díjnyertes és világhírű hegedűművész, a 27 millió követővel rendelkező Lindsey Stirling bejelentette 2024-es európai koncertturnéjának helyszíneit és dátumait. Az új albumát, a Duality-t népszerűsítő turné során Stirling október 11-én Budapestre is ellátogat, ahol az MVM Dome-ban lép fel. A koncert különlegessége lesz, hogy vendégművészként NYA is csatlakozik hozzá. Lindsey előadásai komplex koreográfiával és lélegzetelállító vizuális elemekkel kápráztatják el a közönséget.

A lemez ismertetőjéből kiderül, hogy a Duality nem más, mint egy látomásos elmélkedés a belső bölcsességről, személyes erőről és az identitás állandó változásáról. Az új dalokban Stirling lenyűgözően kifinomult zenei tehetségét és kreativitását fedezhetjük fel, miközben utazunk a kelta hangzásoktól a pop világáig, a művész egyedi stílusával és energiájával fűszerezve. Stirling vitathatatlanul kreatív dalszerző, briliánsan használja ki az egyes hangzási környezeteket, miközben az intuíció és az igazság bonyolult kérdéseit is vizsgálja. Az album beharangozójaként az előadónak eddig három kislemeze jelent meg idén: az Eye of the Untold Her, az Inner Gold és az Evil Twin.

A Duality album, az életünk ellentmondásos részeiről szól. Néha úgy érezzük, mintha háborúban állnánk önmagunkkal, amikor látjuk a különbséget aközött, akik vagyunk, és akikké válni szeretnénk. Ezek a konfliktusok úgy tűnhetnek, mintha szétszakítanának minket, de ha szembenézünk a bennünk rejlő sötétebb részekkel, valódi megértést nyerhetünk önmagunkról és másokról – árulta el a júniusban megjelenő albumáról Lindsey Stirling.

Az október 11-én este 20:00-kor kezdődő koncertje már kaphatók jegyek az Eventim felületén keresztül.

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.