Kultúra

Február közepén új dallal örvendeztette meg a rajongókat az Ankor. A spanyol alternatív metál zenekar készülő lemezének második dalát, az Obliviont publikálta videoklippel együtt.

Február elején mutatta be legújabb dalát az elektronikus pop egyik feltörekvő csillaga, Camila Knight. A spanyol énekes-dalszerző No Need To Say Goodbye című dala a készülő új lemezének előfutára is egyben.

A Schönbrunni Állatkert lakóinak szerelmi élete, páros belépők, exkluzív tárlatvezetés vagy hajókázás a Dunán – különleges programokkal készülnek Valentin-napra az osztrák főváros intézményei.

Három új kiállítását is a művészetet forradalmasító műfajnak, a grafikának szenteli a bécsi Albertina. Már látogatható a Dürer.Munch.Miró című tárlat, melynek középpontjában a régi mesterek állnak, február végétől pedig a 20. század művészei következnek az Albertina Modernben.

A BKK, a BKV és a Ferencvárosi Művelődési Központ együttműködésének köszönhetően január 20-án, pénteken 15:00 és 19:00 között – immár hagyományosan – újfent rövid kulturális programokkal várják az utasokat az M4-es metró Kálvin téri és Fővám téri állomásainak galériáján.

Habár nem rég kezdte zenei pályafutását, Sarah Coponat igen sokoldalú és termékeny zeneszerzőnek bizonyult, az Atlas című album immár az ötödik nagylemeze.

Decemberben nagyjából egy évnyi hallgatás után új dallal jelentkeztek az alternatív metál katalán nagyágyúi. Az Ankor készülő, a tervek szerint 2023 tavaszán érkező lemezének első dalát mutatta be.

December 16-án Bécsben ünnepli Európa-premierjét a Harry Potter: A kiállítás, amely a legendás sorozat mágikus világát kelti életre. Híres jelenetek és karakterek elevenednek meg, és a látogatók eredeti kellékeket és jelmezeket is megcsodálhatnak a filmekből.