Kultúra

A BKK, a BKV és a Ferencvárosi Művelődési Központ együttműködésének köszönhetően január 20-án, pénteken 15:00 és 19:00 között – immár hagyományosan – újfent rövid kulturális programokkal várják az utasokat az M4-es metró Kálvin téri és Fővám téri állomásainak galériáján.

Habár nem rég kezdte zenei pályafutását, Sarah Coponat igen sokoldalú és termékeny zeneszerzőnek bizonyult, az Atlas című album immár az ötödik nagylemeze.

Decemberben nagyjából egy évnyi hallgatás után új dallal jelentkeztek az alternatív metál katalán nagyágyúi. Az Ankor készülő, a tervek szerint 2023 tavaszán érkező lemezének első dalát mutatta be.

December 16-án Bécsben ünnepli Európa-premierjét a Harry Potter: A kiállítás, amely a legendás sorozat mágikus világát kelti életre. Híres jelenetek és karakterek elevenednek meg, és a látogatók eredeti kellékeket és jelmezeket is megcsodálhatnak a filmekből.

Jövő tavasszal sem maradnak program nélkül a metal zene kedvelői. Május 11-én különleges együttműködés keretében koncertezik együtt Budapesten a Thy Catafalque és a Platon Karataev.

Már több mint egymillióan látták a „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című vándorkiállítást, amely 2021-ben indult világ körüli turnéra Münchenből és most Bécsben is látogatható. A tárlat a híres brit graffitiművész munkásságát mutatja be.