Kultúra

Nemrégiben új, egydalos kislemezzel jelentkezett a brit folk énekesnő, Zoë Wren. A Sailing Boat egy romantikus költemény, amelyet a koronavírus-járvány alatti lezárások, és a szeretteinktől való távollét ihletett.

Kétnapos budapesti esemény keretében mutatta be a Pénzmúzeumot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a XXIII. ESCB Museum Directors’ WG találkozó résztvevőinek. Az MNB meghívására az Európai Központi Bank mellett 16 ország jegybanki múzeumának vezetői gyűltek össze.

Új kislemezzel örvendeztette meg rajongóit Emma McGann. A brit énekesnő Monsters című kislemezén – mely a címadó dalból áll – a belső szörnyekkel való vívódást zenésíti meg.

„Get me out, Freud!” a neve a Wien Tourismus legújabb akciójának, amelynek keretében egy Freud-avatar arra bíztatja a Metaverzum-közösség tagjait, hogy időnként hagyják el kis időre a virtuális valóságot. Aki beszélgetésbe elegyedik a híres pszichiáterrel, bécsi utazást nyerhet.

Nem a sötétségbe, inkább a folkzene varázslatos világába kalauzol el minket a brit énekesnő, Cerian első kislemeze. Az öt dalt felvonultató Caught In The Dark az előadó sokoldalúságát tárja a hallgató elé.

Március huszadikától vásárolható meg Baksa-Soós Attila legújabb szépirodalmi munkája, az eredetileg forgatókönyvnek készült Rockopera. A művész legújabb alkotását Kossuth Lajos halálának 128. évfordulójának napján vehetik kézbe az olvasók, az időzítés nem véletlen.

In Search of Humanity címmel látható Aj Vej-vej retrospektív kiállítás 2022. március 16-tól a bécsi Albertina Modernben. A tárlat több mint negyven évet ölel fel és Aj Vej-vej minden korszakából mutat be mérföldkőnek számító alkotásokat.

Április 21. és május 5. között Debrecen, Miskolc és Győr is különleges koncertekkel és előadásokkal, rendhagyó köztéri eseményekkel, pezsdítő fesztiválhangulattal csatlakozik a tavasz egyik legnagyobb kulturális programsorozatához, az április első napján kezdődő Bartók Tavaszhoz.