Kultúra

Az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetőségünk rá, az idén azonban újfent ellátogatott az ország legdélebbi fesztiváljára a GazMag, és nem is csalódtunk az augusztus 2. és 6. között immár tizenötödik alkalommal megrendezett Ördögkatlan Fesztiválban.

Az idén augusztus 17-20. Mátra-Sástón megrendezésre kerülő Fekete Zaj a zenei felhozatal mellett azért is nagyon csábító, mert egy gyönyörű tó mellett, az erdő mélyén, egy lelkes és nyitott közösség tagjaként barangolhatunk, miközben az underground legkevésbé látható rétegeiben mélyedhetünk el.

Nemrégiben új, egydalos kislemezzel jelentkezett a brit folk énekesnő, Zoë Wren. A Sailing Boat egy romantikus költemény, amelyet a koronavírus-járvány alatti lezárások, és a szeretteinktől való távollét ihletett.

Kétnapos budapesti esemény keretében mutatta be a Pénzmúzeumot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a XXIII. ESCB Museum Directors’ WG találkozó résztvevőinek. Az MNB meghívására az Európai Központi Bank mellett 16 ország jegybanki múzeumának vezetői gyűltek össze.

Új kislemezzel örvendeztette meg rajongóit Emma McGann. A brit énekesnő Monsters című kislemezén – mely a címadó dalból áll – a belső szörnyekkel való vívódást zenésíti meg.

„Get me out, Freud!” a neve a Wien Tourismus legújabb akciójának, amelynek keretében egy Freud-avatar arra bíztatja a Metaverzum-közösség tagjait, hogy időnként hagyják el kis időre a virtuális valóságot. Aki beszélgetésbe elegyedik a híres pszichiáterrel, bécsi utazást nyerhet.

Nem a sötétségbe, inkább a folkzene varázslatos világába kalauzol el minket a brit énekesnő, Cerian első kislemeze. Az öt dalt felvonultató Caught In The Dark az előadó sokoldalúságát tárja a hallgató elé.